Iohannis: În arhivele CNSAS se află memoria comunismului și nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere

Iohannis: În arhivele CNSAS se află memoria comunismului și nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere
Președintele Klaus Iohannis menționează, într-o postare pe Facebook referitoare la vizita pe care o va face luni la arhivele CNSAS de la Popești-Leordeni, că în aceste dosare se află memoria comunismului și că ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului.

„Arhivele fostei Securități reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliția politică închid în paginile lor nenumărate vieți de oameni nevinovați. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popești-Leordeni”, notează Iohannis, în postarea pe contul său de Facebook.

Președintele subliniază că CNSAS deține, după Germania și Polonia, a treia arhivă ca mărime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste.

„În aceste dosare se află memoria comunismului și nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timișoara imediat după alegeri”, mai spune Klaus Iohannis.

Administrația Prezidențială a anunțat, sâmbătă, că președintele Klaus Iohannis urmează să viziteze, luni dimineață, depozitele de arhivă ale Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) de la Popești Leordeni.

Inchide