Iohannis își cere scuze, public, după ce a spus că Dragnea face, în Israel, „înțelegeri secrete cu evreii”: „Nu am vrut să jignesc comunitățile evreiești”. Reacția șefului PSD

Iohannis își cere scuze, public, după ce a spus că Dragnea face, în Israel, „înțelegeri secrete cu evreii: Nu am vrut să jignesc comunitățile evreiești. Reacția șefului PSD
Publicat: 26/04/2018, 23:04

„Nu știu pe ce se bazează aceste critici, în afirmatia mea nu am folosit noțiuni peiorative, dar dacă cineva s-a simțit ofensat, îmi cer scuze față de aceștia, iar declaratia nu a fost o declarație, ci o întrebare retorică și cât am spus, atât am vrut să spun (…) În niciun caz întrebarea nu a fost cu iz de a jigni comunitățile evreiești sau statul Israel. Intrebarea mi-am pus-o pentru că o persoană din România s-a dus în acea țară nu știm de ce, se întâlnește nu știm cu cine și nu știm ce înțelegeri vor face”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Bacău.

Șeful statului l-a criticat și pe Liviu Dragnea că a comentat situația ambasadei din Israel.

„Tocmai de aceea vizita acelui personaj nu a fost mediatizată deloc, mi=am pus și eu ca și alți politicieni întrebarea ce înțelegeri ar putea să facă. Întrebarea retorică nu era cu iz de a jigni”, a mai spus Iohannis.

Scuzele președintelui vin după ce cu puțin timp înainte a declarat, referitor la Liviu Dragnea, că „cine știe ce înțelegeri secrete face cu evreii”.

„Această vizită pe care o fac premierul și președi

niciun fel de mandat. A vorbit strict în numele Guvernului”, a declarat Klaus Iohannis.

Dragnea:E o anumită doză de antisemitism

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, referindu-se la remarcile președintelui Iohannis despre vizita premierului Dăncilă în Israel și despre discuțiile din timpul deplasării că ar fi „înțelegeri secrete cu evreii”, că sunt „jigniri” și conțin „o anumită doză de antisemitism”.

„Nu poți să jignești în asemenea hal. Niște oficiali pe care îi acuzi că fac înțelegeri secrete cu niște oficiali din România. Așa ceva e inacceptabil. E o anumită doză de antisemitism. M-a jignit pe mine, pe doamna Dăncilă. (…) El nu a mai ținut cont de nimic. E o problemă cu un semnal a ceea ce se întâmplă în România. Eu nu am nevoie de acceptul președintelui, când primesc o invitație, să merg în exterior. Am fost binevoitor cu el pentru a nu crea conflicte, în ultima perioadă. Nu știu dacă el a luat mandat pentru a merge la Consiliul European. El vorbește în numele României și Parlamentul sau Guvernul trebuie să le pună în practică. El a știut că premierul merge în Israel. Mi-a spus că l-a informat că merge în Israe”, a spus Dragnea , într-o intervenție la Antena 3l.

Dragnea a susținut că președintele este „foarte nervos și deranjat” de prezența în Israel a sa, în calitate de președinte al Camerei Deputaților și a premierului Dăncilă.

„Nu vreau să avem conflicte pe această temă. Nu e o temă internă, ci globală. România are șansă să joace un rol important în acest moment istoric sau se poate ascunde în spatele unora sau altora (…)Trebuie să vedem ce e mai bine pentru România, avantaje și eventualele riscuri.”, a mai spus Dragnea.

Anterior, Viorica Dăncilă a anunțat că a purtat discuții cu Benjamin Netanyahu despre relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

„În ceea ce privește vizita președintele Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo după ce a ajuns acolo. (…)Cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea cu evreii?! (…) Îmi imaginez că domnul Dragnea a vorbit în fața oglinzii și s-a consultat”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a aflat și joi într-o vizită oficială în Irael, la invitația premierului Benjamin Netanyahu, în aceeași perioadă aflându-se în vizită și prim-ministrul Viorică Dăncilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer