Ion Cristoiu: Bătălia dintre servicii secrete străine generează CONFUZIE în România

Publicat: 05/03/2019, 16:19
Actualizat: 25/03/2019, 22:10

Mai multe servicii secrete străine se războiesc între ele pe teritoriul României și bulversează opinia publică, avertizează Ion Cristoiu. În emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, jurnalistul a explicat că aceste conflicte sunt generate de interese și de șefii acestor servicii.

Pentru a ilustra această bătălie, Ion Cristoiu invocă filmul „Divizia Berlin„, un serial care prezintă povestea unui agent sub acoperire ajuns în birourile CIA din Berlin. „Pe teritoriul României, dacă cineva ar fi văzut „Divizia Berlin” – stați că eu mă uit la seriale, „Divizia Berlin” e un serial despre bătălia între antena CIA de la Berlin și BND-ul (Serviciul de informații externe al Germaniei, n.red.), nu l-ați văzut? Și o să vedeți acolo cum se mănâncă unii pe alții…”, a povestit jurnalistul.

Cearta dintre servicii vine din interesele oamenilor care le conduc

El susține că, pe lângă serviciul rus de informații, FSB (fostul KGB), în România mai sunt prezente și alte servicii străine – MI6, DSTE, BND, CIA, care, deși teoretic, sunt prietene, se faultează reciproc, generând conflicte aparent fără noimă pentru opinia publică.

„Deci pe teritoriul României sunt mai multe servicii, nu numai FSB-ul. Aceste servicii – chiar dacă teoretic, sunt amice, să spunem MI6, DSTE-ul al francezilor, avem BND, CIA care are o antenă foarte puternică – asta nu înseamnă că nu se lucrează unele pe altele, da? Și atunci, o serie de lucruri din care noi nu înțelegem nimic, s-ar putea să fie rezultatul unei bătălii între ele, între servicii.”

Jurnalistul a adăugat că aceste conflicte nu sunt generate de subordonarea față de politic, ci de interesele și oamenii care le conduc: „Ele nu sunt întotdeauna subordonate… adică cearta dintre ele nu vine din subordinea politicului, vine din interesele și din oamenii care conduc serviciile respective. Deci așa se și explică aceste sisteme paralele. Pentru că ceea ce, la un moment dat, nu înțelegeam, de ce e arestat ăla care pare că e omul președintelui, de ce ăla e scos din joc.”

MI6, cel mai puternic serviciu secret care acționează în România

Din punctul său de vedere, cel mai puternic serviciu secret străin care acționează în România este MI6, al britanicilor, dar nici rușii nu sunt prea departe de podium. În acest context, el atrage atenția că, în spatele unor personaje credibile, cum ar fi un jurnalist, se pot ascunde, de fapt, agenți acoperiți ai unor servicii secrete străine.

„Eu cred în continuare în britanici, CIA este o rudă săracă a lor, adică din totdeauna au fost. Ei sunt foarte buni. Rușii – nu am nici o îndoială și foarte important, vă atrag atenția, poate să vină la dumneavoastră, o chestie de servicii, vine un ziarist de la New York Times, da? Și de unde știți dumneavoastră că ea nu e sub acoperire? Știați că în 1990, șeful antenei CIA de aici, a fost un domn Nicholson, la care s-au dus Mitrea și Ciorbea și care au organizat sindicatele da? Știți că la doi ani el a fost anchetat și descoperit ca agent KGB? Niciodată nu știi, tu zici că vorbești cu el occidental, e francez, nu știu, de la Figaro și… acuma nu trebuie să vă temeți, eu oricum nu sunt sub acoperire„, râde Ion Cristoiu.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Ce afaceri are Niculina Stoican? Din ce face bani, de fapt. Cifre COLOSALE
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Victimele variantei Omicron. Val de spitalizări cu COVID-19 a copiilor mai mici de 5 ani...
Ce afaceri are Niculina Stoican? Din ce face bani, de fapt. Cifre COLOSALE
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
NOI RESTRICȚII de săptămâna viitoare! ARAFAT anunță VALUL 5, după sărbători
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Accident rutier cumplit lângă București. Cum s-a produs totul
Se dau bani în plus la salariu! Ministrul de Finanțe tocmai a făcut anunțul. Cine...
Efectele neștiute ale celui mai popular analgezic din lume. Afectează comportamentul oamenilor!
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...