Ion Cristoiu: Bătălia dintre servicii secrete străine generează CONFUZIE în România

Publicat: 05/03/2019, 16:19
Actualizat: 25/03/2019, 22:10

Mai multe servicii secrete străine se războiesc între ele pe teritoriul României și bulversează opinia publică, avertizează Ion Cristoiu. În emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, jurnalistul a explicat că aceste conflicte sunt generate de interese și de șefii acestor servicii.

Pentru a ilustra această bătălie, Ion Cristoiu invocă filmul „Divizia Berlin„, un serial care prezintă povestea unui agent sub acoperire ajuns în birourile CIA din Berlin. „Pe teritoriul României, dacă cineva ar fi văzut „Divizia Berlin” – stați că eu mă uit la seriale, „Divizia Berlin” e un serial despre bătălia între antena CIA de la Berlin și BND-ul (Serviciul de informații externe al Germaniei, n.red.), nu l-ați văzut? Și o să vedeți acolo cum se mănâncă unii pe alții…”, a povestit jurnalistul.

Cearta dintre servicii vine din interesele oamenilor care le conduc

El susține că, pe lângă serviciul rus de informații, FSB (fostul KGB), în România mai sunt prezente și alte servicii străine – MI6, DSTE, BND, CIA, care, deși teoretic, sunt prietene, se faultează reciproc, generând conflicte aparent fără noimă pentru opinia publică.

„Deci pe teritoriul României sunt mai multe servicii, nu numai FSB-ul. Aceste servicii – chiar dacă teoretic, sunt amice, să spunem MI6, DSTE-ul al francezilor, avem BND, CIA care are o antenă foarte puternică – asta nu înseamnă că nu se lucrează unele pe altele, da? Și atunci, o serie de lucruri din care noi nu înțelegem nimic, s-ar putea să fie rezultatul unei bătălii între ele, între servicii.”

Jurnalistul a adăugat că aceste conflicte nu sunt generate de subordonarea față de politic, ci de interesele și oamenii care le conduc: „Ele nu sunt întotdeauna subordonate… adică cearta dintre ele nu vine din subordinea politicului, vine din interesele și din oamenii care conduc serviciile respective. Deci așa se și explică aceste sisteme paralele. Pentru că ceea ce, la un moment dat, nu înțelegeam, de ce e arestat ăla care pare că e omul președintelui, de ce ăla e scos din joc.”

MI6, cel mai puternic serviciu secret care acționează în România

Din punctul său de vedere, cel mai puternic serviciu secret străin care acționează în România este MI6, al britanicilor, dar nici rușii nu sunt prea departe de podium. În acest context, el atrage atenția că, în spatele unor personaje credibile, cum ar fi un jurnalist, se pot ascunde, de fapt, agenți acoperiți ai unor servicii secrete străine.

„Eu cred în continuare în britanici, CIA este o rudă săracă a lor, adică din totdeauna au fost. Ei sunt foarte buni. Rușii – nu am nici o îndoială și foarte important, vă atrag atenția, poate să vină la dumneavoastră, o chestie de servicii, vine un ziarist de la New York Times, da? Și de unde știți dumneavoastră că ea nu e sub acoperire? Știați că în 1990, șeful antenei CIA de aici, a fost un domn Nicholson, la care s-au dus Mitrea și Ciorbea și care au organizat sindicatele da? Știți că la doi ani el a fost anchetat și descoperit ca agent KGB? Niciodată nu știi, tu zici că vorbești cu el occidental, e francez, nu știu, de la Figaro și… acuma nu trebuie să vă temeți, eu oricum nu sunt sub acoperire„, râde Ion Cristoiu.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Ea este noua iubită a lui Pepe. Şi-au făcut publică relaţia cu un sărut pătimaş
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
Răspunsul lui Francisc Doboș, după ce IPS Teodosie a spus că la ortodocși „vine lumina”...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Horoscop duminică, 13 iunie. Scorpionii petrec timp cu persoana iubită
Horoscop. Cei mai încăpățânați nativi din zodiac: nu ascultă pe nimeni, indiferent de greșeli
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală
Explozie uriașă la 6:30 A.M. Primul bilanț: 11 morți
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...