Ionuț Stroe, despre continuarea activității sporturilor de sală, în plină pandemie: “Toți suntem îngrijorați, dar…” Cu cine s-a întâlnit ministrul Tineretului și Sportului

Ionuț Stroe, despre continuarea activității sporturilor de sală, în plină pandemie: “Toți suntem îngrijorați, dar...” Cu cine s-a întâlnit ministrul Tineretului și Sportului
Ionuț Stroe, despre continuarea activității sporturilor de sală, în plină pandemie: “Toți suntem îngrijorați, dar...” Cu cine s-a întâlnit ministrul Tineretului și Sportului
Publicat: 19/10/2020, 17:16
Actualizat: 19/10/2020, 17:17

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, consideră ca handbalul, baschetul, voleiul, etc., practic disciplinele care au loc în săli, să continue, chiar dacă România se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus.

Ministrul Tineretului și Sportului este de părere că atât antrenamentele, cât și competițiile se pot desfășura în condiții de siguranță, cu respectarea normelor sanitare. Ionuț Stroe deja s-a întâlnit cu reprezentanții federaților de handbal, baschet, volei, polo, judo, lupte, box, tenis de masă, hochei pe gheață, kempo și taekwondo pentru o serie discuții.

Toţi suntem îngrijoraţi de situaţia epidemiologică care există în ţară, de creşterea numărului de infectări. Am auzit în ultimele zile multe discuţii despre meciuri amânate la baschet, volei, chiar despre unele turnee anulate, şi am considerat necesar să avem acest dialog. Este un moment extrem de greu pentru toate sporturile şi ne dorim continuitate, în special pentru cele care îşi desfăşoară activitatea în sală, şi am dorit să avem direct de la reprezentanţii acestora o evaluare a situaţiei, pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii sportive, a competiţiilor”, a spus Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe: “Este o luptă pe care trebuie să o ducem împreună!”

Ministrul Tineretului și Sportului a subliniat încă o dată că respectarea măsurilor de protecție este obligatorie pentru ca sporturile de sală să poate fi practicate și pe durata pandemiei de coronavirus.

La sport avem cel mai clar cadru legislativ dintre toate domeniile, cele mai detaliate reguli pentru a proteja sănătatea şi siguranţa sportivilor astfel încât să-şi continue activitatea. Ne dorim competiţii sigure şi cât mai puţine infectări. Este o luptă pe care trebuie să o ducem împreună, cu ajutorul federaţiilor, ne bazăm pe experienţa lor şi pe angajamentul ferm că vor face tot ce e posibil pentru a ţine lucrurile sub control. Repet, pandemia este cea care a oprit sportul, meciurile, noi facem eforturi să o ţinem sub control. Este important să respectăm cu stricteţe măsurile care reglementează ceea ce înseamnă acum practicarea sportului, tocmai pentru a ne putea continua activitatea”, a mai spus Ionuț Stroe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase