ÎPS Calinic al Argeşului şi Muscelului, despre imunizarea la COVID-19: „Vaccinul îşi face lucrarea lui tainică“

ÎPS Calinic al Argeşului şi Muscelului, despre imunizarea la COVID-19: „Vaccinul îşi face lucrarea lui tainică“
ÎPS Calinic / SURSĂ FOTO: Facebook
Publicat: 09/11/2021, 19:51
Actualizat: 09/11/2021, 20:09

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a fost invitat la finalul săptămânii trecute la o emisiune de la un post TV local din Piteşti. În cadrul interviului, acesta și-a exprimat opinia în legătură cu vaccinarea.

Prelatul i-a îndemnat pe credincioşi şi pe preoţi să dea dovadă de chibzuinţă şi de precauţie când fac referire la vaccinarea anti-COVID-19.

„După cum a hotărât şi guvernul nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze, dar e şi mai grav să opreşti pe cineva să facă vaccinul! Se duc credincioşii la duhovnic şi întreabă. E dilemă mare! Dacă opreşti pe cineva să se vaccineze şi moare, cine are responsabilitate?”, a declarat ÎPS Calinic în studioul Antena 3 Piteşti.

„Nu poţi lupta contra Covid-ului prin indiferenţă, prin critică şi prin ostilitate”

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului i-a criticat pe cei care dezinformează şi vin cu tot felul de pseudoteorii ale conspiraţiei privind vaccinul, făcând indirect şi cu tâlc o pledoarie specială pentru vaccinare.

„Omul, săracul, nu mai ştie ce să creadă. S-a spus că sunt cip-uri, că sunt balauri în seringă şi alte bazaconii. Hai să mai fim şi serioşi! Destul!

Nu poţi lupta contra Covid-ului prin indiferenţă, prin critică şi prin ostilitate. Cine are încredere că vaccinul acesta este benefic, dacă este voia lui, să îl facă! Să creadă acest lucru cu adevărat!

Însă este important să fie voia lui pentru că în creier s-a înregistrat că e ceva pozitiv! Să îl primească şi vaccinul îşi face lucrarea lui tainică.

Dacă faci un vaccin împotriva voinţei tale, se poate să nu funcţioneze. Scrie în Scriptură şi găsim şi la Sfinţii Părinţi: „Dacă ai luat ceva otrăvit de moarte, dar dacă tu crezi în Dumnezeu, aici nu e de glumă cu credinţa adevărată, nu îţi face rău! Dacă mergi pe negaţie, atunci îţi face rău şi mâncarea şi un simplu pahar cu apă! Dom’ne, tu crezi în Dumnezeu sau nu? Dacă tu crezi, atunci poţi să faci toate vacinurile şi veninurile şi otrăvurile din lume, că nu îţi fac niciun rău!”, a mai spus ÎPS Calinic.