Îndemnul ÎPS Calinic, pentru homosexuali: „Să-şi schimbe orientarea, care s-a dovedit a fi nocivă pentru trup şi suflet”

Îndemnul ÎPS Calinic, pentru homosexuali: „Să-şi schimbe orientarea, care s-a dovedit a fi nocivă pentru trup şi suflet”
ÎPS Calinic / Foto: Facebook
Publicat: 27/10/2021, 23:52
Actualizat: 27/10/2021, 23:52

ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a publicat pe site-ul instituţiei bisericeşti o nouă scrisoare primită de la un credincios. De această dată enoriaşul a vrut să ştie ce se întâmplă cu cei care au o altă orientare sexuală, însă nu întreţin relaţii cu persoane de acelaşi gen, scrie Adevărul.

„Ce se întâmplă cu cei care au o altă orientare sexuală (fără a întreţine relaţii sexuale între acelaşi gen, pur şi simplu o altă atracţie), lucru pe care nu îl poate spune la Taina Spovedaniei?”, este întrebarea publicată pe site-ul arhiepiscopiei.

ÎPS Calinic a răspuns că este necesară o schimbare a orientării sexuale.

„Doamne, ajută! 1. Să-şi schimbe orientarea care s-a dovedit a fi, în decursul istoriei, nocivă şi pentru trup, şi pentru suflet! 2. La duhovnic te duci aşa cum eşti, cu bunele şi cu relele săvârşite, ca în faţa lui Hristos, fără să te ruşinezi. Ruşine ar trebui să avem când simţim arşiţa păcatului, nu când trebuie să-l spovedim! Sunt convins că sfatul unui duhovnic bun şi al unui psihiatru/psiholog bun îl va pune pe cel la care faceţi referire pe drumul rânduit de Dumnezeu. Spor şi binecuvântare în acest demers de venire în sine!”, consideră ÎPS Calinic.

Vă recomandăm și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase