ÎPS Teodosie, revoltat după interzicerea pelerinajelor: „Îmi caut niște avocați serioși și…”

ÎPS Teodosie, revoltat după interzicerea pelerinajelor: „Îmi caut niște avocați serioși și...”
ÎPS Teodosie, revoltat după interzicerea pelerinajelor: „Îmi caut niște avocați serioși și...” / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 13/11/2020, 21:32

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, susține că nu este de acord cu interzicerea pelerinajului de la Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”, din județul Constanța, încadrând directiva autorităților în seria „restricțiilor care n-au logică”.

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a declarat recent pentru Dobrogea Live că, în ceea ce privește pelerinajul de la Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”, venirea pelerinilor din alte localități sau județe este interzisă.

ÎPS Teodosie, revoltat de itnerzicerea pelerinajelor: „Voi face toate demersurile”

De partea cealaltă, ierarhul susține că a avut o discuție cu prefectul în care i-a punctat faptul că o declarație în presă nu reprezintă un ordin oficial.

ÎPS Teodosie amenință că va căuta avocați „foarte serioși” în cazul în care pelerinajul va fi în mod oficial interzis sau chiar va obține o decizie în instanță înainte ca acest lucru să se întâmple.

„Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție. (…) voi căuta cei mai iscusiți juriști, care deja m-au căutat. (…) Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo. Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. Este adevărat Apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională, și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară.

Cine a mijlocit unirea tuturor românilor decât Apostolul românilor și așa s-a și interpretat, că pe 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor și pe 1 decembrie este Ziua Națională a tuturor românilor.

Eu voi face toate demersurile. De azi într-o săptămână când ne vedem trebuie să avem deja…. vom merge chiar să ne susținem drepturile noastre de închinători, în instanță. Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care n-au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători.

Vreau ca toți cei care întrebați și doriți să ajungeți la Sfântul Andrei, cred că doriți sincer, să îmi susțineți acest demers, pe care îl voi înainta prin juriști, ca să ne lămurim, să nu fie cu o zi înainte interdicția că n-avem voie. Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție. De mâine voi vorbi despre aceasta, eu am vorbit și m-ai înainte și voi căuta cei mai iscusiți juriști, care deja m-au căutat și mi-au spus că mă vor susține în demersul de a avea sărbătoarea Sfântului Andrei. Este o sărbătoare spirituală națională”, a declarat ÎPS Teodosie pentru sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase