ÎPS Teodosie subliniază că Vladimir Putin nu este un „răufăcător”, pentru că „nu a mitraliat ctitoriile”

ÎPS Teodosie subliniază că  Vladimir Putin nu este un „răufăcător”, pentru că „nu a mitraliat ctitoriile”
ÎPS Teodosie / Sursă Foto: Mediafax Foto - Andreea Alexandru
Publicat: 20/04/2022, 15:58
Actualizat: 20/04/2022, 16:19

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu își schimbă opinia în ceea ce îl privește pe Vladimir Putin și nu îl consideră răufăcător. În urmă cu câteva luni prelatul a declarat la un post de radio că Putin nu e atât de negru cum îl prezintă toată lumea în această perioadă.

În optica sa, Putin a făcut mai multe jertfe şi nu trebuie judecat ca un răufăcător.

Reporter: Spuneți-ne, vă rugăm frumos, mai pe la începutul războiului, așa, vorbeați despre Vladimir Putin că a adus foarte multe jertfe și că nu îl considerați răufăcător. Acum mai aveți aceeași părere?

ÎPS Teodosie: Păi, ceea ce a adus a rămas! Dar ce? A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu! Nu a făcut nimic cu ele! Sunt aceleași!

Teodosie a fost chemat, la începutul lunii, la Poliţia Constanţa

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (IPS) Teodosie, a mers, la începutul lunii aprilie, la Poliţia Constanţa. Acesta afirma la acea vreme că vrea să acţioneze în instanţă persoana care se află în spatele acuzațiilor la adresa sa.

ÎPS Teodosie mai susținea că prezentarea sa la Poliție a fost ca urmare a unui denunţ din partea unei persoane în legătură cu cărţile pe care le-a scris. Prelatul afirma că acuzaţiile sunt mincinoase.