Judecătorii anunță că vor amâna pronunțarea în procesul lui Liviu Dragnea. Avocatul unei inculpate s-a plâns de „ora târzie”

Judecătorii anunță că vor amâna pronunțarea în procesul lui Liviu Dragnea. Avocatul unei inculpate s-a plâns de „ora târzie
Publicat: 20/05/2019, 16:03

Avocatul inculpatei Florea Alesu s-a plâns în instanță că procesul ar putea dura până la ore târzii.

„Apelul Parchetului nu vizează pe doamna Alesu. În privința apelului doamnei Alesu. O mărturisire personala, întotdeauna nu am agreat aceste judecăți la ore târzii când avem un bioritm. Am să vă rog pentru anumite neconformități să mă scuzați”, a declarat apărătorul în fața instanța, la care președintele completului de judecată a replicat „amânăm oricum pronunțarea”.

Știrea inițială. Judecătorii au anunțat că termenul de pe 20 mai ar putea fi ultimul.

La termenul din 15 aprilie, Liviu Dragnea a dat o declarație în sala de judecată, susținând că este total nevinovat. „Sunt total nevinovat. Nu am avut cunoștință că doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, n.r.) și Stoica (Anisia, n.r.) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus că aceste două salariate nu se prezintă la locul de muncă. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menține pe cele două în funcție. Nu sunt de acord cu afirmațiile din motivarea de la fond că aș fi minimalizat niște atribuții. Nu am coordonat sau controlat DGASPC Teleorman, care nu se afla în subordinea mea, ci a Consiliului Județea, potrivit legii. Atribuțiile de coordonare directă le aveau colegiul director și secretarul județului”, a declarat Liviu Dragnea, în fața magistraților.

Totodată, avocații inculpaților au cerut amânarea pentru a aștepta decizia Curții Constituționale pe sesizarea lui Florin Iordache privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători.

În plus, procurorul a ridicat două excepții de neconstituționalitate și a cerut sesizarea Curții Constituționale.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida.

Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii începând cu data de 1 iunie.

Sute de persoane s-au strâns în fața instanței supreme în așteptarea procesului lui Dragnea

Peste 200 de persoane s-au strâns, luni, în fața sediului instanței supreme în așteptarea începerii apelului din dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță.

Oamenii stau pe trotuarele din fața sediului Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), spațiul fiind delimitat de jandarmi cu garduri. Unii dintre ei au pancarte pe care scrie „România, nu îți mai devora patrioții” sau „Dragnea în libertate / Opriți fosta Securitate!”.

„ (Manifestanții -n.r.) sunt din București. Sunt foarte mulți pensionari, elevi care învață după amaiază. Nu e o susținere organizată. Observați pancarte? Nu este nimic organizat. Nu au primit (bonificații -n.r.). Noi vrem o justiție dreaptă, nu cum a fost până acum să fie condusă de un torționar de Lazăr. Un comunist torționar, într-o țară democrată, să conducă până mai ieri Justiție în România. Vrem o justiție dreaptă, democrată, așa cum ar trebui să fie. Augustin Lazăr a fost cel mai înalt om în fruntea Justiției. Dar la o pensie de 270.000 de lei, aplauze pentru pensia lui, aș dori ca toți românii să aibă pensia lui. Parlamentarii au pensii mult mai mici. Cu siguranță, nu este vinovat. Haudeți să punem în balans, între un om care angajează două femei, care le oferă un salariu, cazul domnului Dagnea, și un om care a furat șapte case .. care vi se pare că este pușcăriabilul dintre cei doi? Cel care a furat șapte case sau cel care a angajat două femei, care primesc salarii și își hrănesc copiii. Chiar ne ia pe toți de proși? Să spui la o țară întreagă eu am făcut șapte case din meditații la fizică? Și eu am fost cadru didactic, știu ce înseamnă să faci meditații, să faci meditații o viață întreagă nu reușești să zugrăvești o casă, nu să cumperi șapte case”, a declarat Costinel Alecsandrescu, unul dintre manifestanți.

În fața instanței sunt și câțiva protestatari.

Instanța supremă respinge amânarea procesului lui Liviu Dragnea. Se judecă ultimul termen

Magistrații instanței supreme au anunțat, luni, că resping toate solicitările formulate de avocații inculpaților din procesul lui Liviu Dragnea, inclusiv cea de amânare, și că judecă luni ultimul termen.

Instanța a decis respingerea excepției de nelegalitate a constituirii completului de 3 judecători, respingerea cererilor de sesizare a CCR, dar și cererea de amânare a procesului până după decizia Curții Constituționale.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție judecă, luni, ultimul termen din dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului