Judecătorii au stabilit termenul la care trebuie finalizată ancheta în dosarul lui Bogdan Gigină. Tatăl polițistului: Gabriel Oprea era zeu. Toată lumea îi știa de frică

Judecătorii au stabilit termenul la care trebuie finalizată ancheta în dosarul lui Bogdan Gigină. Tatăl polițistului: Gabriel Oprea era zeu. Toată lumea îi știa de frică
Publicat: 01/02/2018, 15:54
Actualizat: 25/03/2019, 21:11

Decizia judecătorilor este definitivă. Hotărârea a fost luată după ce părinții lui Bogdan Gigină, polițistul mort într-un accident, în timp ce făcea parte din coloana oficială a fostului ministru Gabriel Oprea, au cerut urgentarea anchetei.

„S-au spus în fața instanței niște aberații, cum că motociclistul trebuie să aibă ștergător la el. Niște aberații…Că domnul Ministru de Interne este afectat emoțional din cauza mediatică. (…) Eu cred că este un termen foarte lung. S-au spus niște aberații totale la care nu mă așteptam. (…) Dânsul (Gabriel Oprea n.r) era zeu, dânsul comanda tot, de la el în jos nimeni nu putea să miște nimic, nicio centime. Toată lumea îi știa de frică. Îl interesa să ajungă urgent, de aceea s-a cerut și motocicleta în ultimele trei luni ca să-i deschidă coloana”, a declarat Cornel Gigină, tatăl lui Bogdan Gigină.

Precizările au fost făcute la instanța supremă, acolo unde familia polițistului Bogdan Gigină, mort într-un accident, în timp ce făcea parte din coloana oficială a fostului ministru Gabriel Oprea, a cerut urgentarea anchetei.

„A nu se înțelege că acest demers al familiei Gigină tinde să spună ceva la adresa DNA sau a procurorului de caz. Așa s-a inoculat. Nu, este o cerere legitimă prin care familia sa cere un termen rezonabil pe care instanța să îl acorde pentru soluționare definitivă a acestui dosar. (…) Cred cu tărie că ar trebui să fie mai operante instituțiile statului atunci când se pune problema de a judeca viața unui om în raport cu declasificarea unor informații”, a declarat avocatul familiei Gigină, Daniel Ionașcu.

În această cauză procurorii îl acuză pe Gabriel Oprea de abuz în serviciu și ucidere din culpă.

„Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) și un echipaj format dintr-un ofițer și un agent de poliție aflați într-un autoturism de poliție rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința sa situată în cartierul Cotroceni”, susțin procurorii.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispozițiile legale care reglementează însoțirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoțire cu echipaje de poliție rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliție rutieră (un agent și un ofițer de poliție rutieră), cât și dintr-o motocicletă a poliției rutiere”.

După anunțul depunerii cererii de urgentare a dosarului, DNA a motivat durata lungă a anchetei, menționând că unele acte au fost declasificate parțial în decembrie 2017, iar altele în 2018. Cercetarea în acest caz a început în urmă cu mai bine de doi ani.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adevărul despre miocardită. Efectul care sperie pe toată lumea. Ce s-a descoperit
Ce greșeală a fost descoperită pe banii din România. Tu ai observat vreodată? Cât de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...