Jurnalistul Victor Ciutacu, dezvăluiri despre familia sa: Mama a crescut la Harkov. Casa lor, bombardată, mai avea un perete

Jurnalistul Victor Ciutacu, dezvăluiri despre familia sa: Mama a crescut la Harkov. Casa lor, bombardată, mai avea un perete
Jurnalistul Victor Ciutacu, dezvăluiri despre familia sa / Sursă Foto: Captură Video
Publicat: 19/03/2022, 17:58
Actualizat: 19/03/2022, 18:01

Jurnalistul Victor Ciutacu a vorbit, într-un interviu recent, despre faptul că mama sa este refugiată ucraineană și că familia sa are rădăcini în Ucraina.

Jurnalistul a opinat că ucrainenii sunt naționaliști și că în unele zone românii erau tratați discriminatoriu.

„Eu sunt născut în România, eu şi cu tata. Sunt născut la Sinaia, acolo părinţii mei s-au stabilit şi de unde n-au plecat nici în ziua de azi. Am crescut cu limba rusă în casă. Limba rusă a fost limba mea maternă. Acum nu mai practic. La noi în casă s-a vorbit rusă, nu ucraineană. Ucraineana este mult diferită de rusă. Nu, aproape deloc. Când vorbeşte în rusă (Zelenski), o bună bucată înţeleg. Ucraineana seamănă mai mult cu poloneza. O poloneză cortită cu rusă”, a spus Ciutacu.

Ciutacu: „Eu am învăţat româna pe stradă, la bloc”

Jurnalistul a mai povestit că la el în familie s-a vorbit rusă ani de zile. Acesta a mai spus că a învăţat româna pe stradă, la bloc, și nu în casă.

„Ei sunt foarte naţionalişti de felul lor. Pe vremea URSS, ucrainenii, spiţa ucraineană, ei pe stradă vorbeau limba lor, nu vorbeau rusă. Altfel, toţi vorbitori de limbă rusă. Şcoala era în limba rusă, totul era în limba rusă. Foarte ai dracului! Ştii cum era povestea aia la noi că dacă ceri o pâine în ungurime, nu îţi dau ungurii dacă nu le-o ceri în ungureşte. Cam aşa era pe la ucraineni prin zonele în care erau ei foarte naţionalişti. Îi intrebai ceva în rusă şi îţi răspundeau în ucraineană. Un moment care pe mine mă bloca. Nu mai ştiu rusă cum ştiam. Vorbeam curent. La mine în casă s-a vorbit rusă ani de zile. Eu am învăţat româna pe stradă, la bloc, nu în casă. Mama este acum vorbitoare de limbă română. Vorba aia, stă din 1960 în România. E cam aceeaşi promoţie cu Marina Voica. Au venit cam în acelaşi timp din URSS în România.”, a declarat Victor Ciutacu, în exclusivitate, la România TV.