Klaus Iohannis: Școala sigur nu va începe în condiții normale

Klaus Iohannis: Școala sigur nu va începe în condiții normale
Klaus Iohannis: Școala sigur nu va începe în condiții normalee / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 29/07/2020, 19:51
Actualizat: 06/04/2021, 18:11

Educația va avea de suferit și în anul 2020-2021. Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România se îndreaptă spre un scenariu de învățământ mixt.

Președintele s-a arătat îngrijorat

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că situația deshiderii noului an școlar și al anului universitar îl îngrijorează.

„Evident că această sitauție a deschiderii noului an școlar și universitar este una de extremă importanță și mă preocupă foarte mult. Am avut nenumărate discuții cu conducerea Ministerului Educației, cu specialiști, cu alți membri din Guvern cu atribuții pe această zonă. Am invitat pe premier, ministrul Educației și mai mulți miniștri pentru discuții săptămâna viitoare. Școala sigur nu va începe în condiții normale. Pandemia până în septembrie nu va dispărea. Asta este clar”, a spus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a spus că ar fi foarte complicat ca școala să se desfășoare exclusiv online.

„Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Atunci, sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt. Și în funcție de condițiile locale, vom aveam mai mult școală normală, cu elevii la școală, sau mai multă școală online, sau sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit și vom ști într-o săptămână sau două și va fi comunicat”, a mai afirmat Iohannis.

Iohannis, despre achiziționarea vaccinului anti-COVID: Suntem prinși în procedură

Într-o declarație de presă susținută miercuri, Klaus Iohannis a declarat că România se află pe lista țărilor înscrise în procedura care vizează achiziționarea de vaccin împotriva coronavirusului, dar și a medicamentelor pentru tratarea COVID-19.
„Avem de gând să achiziționăm și vaccinul, în măsura în care el va fi disponibil, și medicamentele. De această chestiune se ocupă la noi Ministerul Sănătății și pot să vă spun că Ministerul Sănătății a întreprins pașii necesari pentru a fi împreună cu celelalte state din UE, țări care își anunță intenția pentru contractarea vaccinului anti-Covid 19, în măsura în care sigur va deveni disponibil. Sigur, suntem prinși în procedură”, a spus Klaus Iohannis.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase