• Publicat:
Știri

Klaus Iohannis, a treia vizită în Israel

Klaus Iohannis, a treia vizită în Israel
Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua săptămâna viitoare, între 21-23 ianuarie, o nouă vizită în Statul Israel. Este a treia oară când șeful statului merge în Statul Israel, după vizita de stat din martie 2016, și după ce a participat, în luna septembrie a aceluiași an, la funeraliile fostului președinte Shimon Peres.

Președintele Klaus Iohannis merge săptămâna viitoare în Statul Israel pentru a participa la cea de-a cincea ediție a Forumului liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului și împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism (Ierusalim, 23 ianuarie 2020), anunță Administrața Prezidențială.

Potrivit Administraței Prezidențiale, evenimentul, organizat de Fundația Forumului Mondial al Holocaustului (World Holocaust Forum Foundation), în cooperare cu Centrul de Comemorare a Holocaustului – Yad Vashem, se desfășoară sub auspiciile Președintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, și se va concentra pe consolidarea angajamentului global față de memoria Holocaustului și a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului și a rasismului.

„Participarea Președintelui Klaus Iohannis la acest forum internațional se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce privește consolidarea educației despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, promovarea valorilor europene, a toleranței, a respectului față de drepturile și libertățile fundamentale”, se arată în comunicatul transmis vineri de Palatul Cotroceni.

În marja participării la cea de-a cincea ediție a Forumului Internațional dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, președintele domnul Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu Președintele Statului Israel, Reuven Rivlin.

Premiat pentru  eforturile susținute în combaterea antisemitismului

Șeful Statului Israel l-a primit oficial prima dată pe Klaus Iohannis, în 7 martie 2016, la Reședința Prezidențială „Beit Hanasi”. Cu ocazia vizitei de stat de atunci, șeful statului și soția sa, Carmen Iohannis, au vizitat Memorialului Martirilor și Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”.

Klaus Iohannis a primit, în iunie 2017, cu ocazia vizitei în Statele Unite ale Americii, distincția „Light Unto the Nations”, cel mai prestigios premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American (American Jewish Committee – AJC) șefilor de stat care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin promovarea valorilor democratice.

Potrivit Administrației Prezidențale, distincția i-a fost decernată Președintelui României „pentru rolul său decisiv în consolidarea democrației și statului de drept, pentru eforturile sale susținute în combaterea antisemitismului și pentru întărirea relațiilor țării noastre cu SUA și Israel”.

Premiul „Light Unto the Nations” a fost înființat în anul 2005, printre personalitățile care l-au primit numărându-se președintele Statelor Unite ale Americii Bill Clinton, cancelarul german Angela Merkel, și președintele Franței Nicolas Sarkozy.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Inchide