Klaus Iohannis, despre greva din învățământ: „S-au găsit soluții pentru o serie de puncte revendicate de sindicate. Promisiunile vor fi respectate”

Publicat: 24/05/2023, 14:57
Actualizat: 24/05/2023, 14:57

Președintele României a transmis, miercuri, că Guvernul a găsit o serie de soluții pentru mai multe puncte revedenticate de sindicatele din Educație. Klaus Iohannis dă asigurări că promisiunile vor fi respectate, indiferent de formula în care se va găsi pe viitor coaliția.

„Nu există nicio sincopă în discuții și sigur, greva din Educație e o temă foarte serioasă și sunt bucuros că în afară de faptul că legile Educației au fost adoptate în Parlament, chestiune care este notabilă, în sensul că de multă vreme legi ale Educației nu au mai fost adoptate în procedură ordinară, în afară de acestea, cererile profesorilor cum am mai spus sunt în mare măsură legitime.

Coaliția evident că e în situația să negocieze ceva, mă bucur că aceste negocieri se poartă în format de coaliție, au existat mai multe întâlniri iar speranța mea este să se termine amiabil.

Cred că toată lumea a văzut disponibilitatea Guvernului, a premierului, a ministrului Educației de a sprijini aceste solicitări. S-au găsit soluții pentru o serie de puncte revendicate de sindicate. Acestea și am avut o discuție cu conducerea coaliției pe această temă.

Aceste promisiuni vor fi onorate.

Ce a promis Guvernul că e posibil va face. Pe de altă parte și sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc.

E greu de imaginat că solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine, dar chestiunea rămâne în atenția coaliției și există această promisiune că se va lucra pe legea salarizării unice, care sigur va veni cu soluții pozitive și pentru angajații din Educație”, a declarat Klaus Iohannis.

„Greva continuă”

Greva generală din învăţământ continuă şi miercuri, zi în care reprezentanţii Guvernului sunt invitaţi la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) la o şedinţă a liderilor sindicali.

„Nu a fost o negociere, a fost o întâlnire informală, faţă de ce se ştia nu am avansat, atâta că Guvernul a promis că va face nişte calcule. Nu ştim nimic concret deocamdată ce se va întâmpla.

I-am invitat mâine la o şedinţă pe care o avem cu liderii din ţară, poate mâine vin cu o surpriză, dar astăzi nu avem nimic concret pentru a spune oamenilor, motiv pentru care greva continuă”, a subliniat marţi, după întâlnirea de la Guvern, Simion Hăncescu, preşedintele FSLI.

Acesta a precizat că reprezentanţii Guvernului au fost invitaţi miercuri, la sediul FSLI, la ora 17:00, la o şedinţă cu liderii celor trei federaţii sindicale.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Enervantul Stelian Nistor de la Chefi la cuțite, în comă! Concurentul din echipa lui Florin...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
O femeie a comandat o cafea în centrul Vienei fără să se uite în meniu....
Dana Săvuică: Menopauza nu înseamnă că nu mai suntem femei. Interviu exclusiv
Şi-a comandat haine de peste 600 de lei, dar când a deschis coletul şi a...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
TOP-ul mașinilor pe care ar fi bine să le eviți
Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Oamenii din Kiev au dat buzna la metrou, după ce primarul le-a cerut să se...
S-a dat legea aşteptată de aceşti români, de la 1 iunie 2023. Cresc salariile şi...
O tehnologie IEFTINĂ tocmai a stabilit UN RECORD de eficiență
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ȘOC TOTAL în România: Patriarhul DANIEL...
Divorț William - Kate?!? Scandalul cu Harry și Meghan a adus tensiuni și conflicte în...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Program magazine, mall-uri și bănci de 1 iunie 2023. Ce unități sunt deschise de Ziua...