Klaus Iohannis, VIZITĂ în Emiratele Arabe Unite. A fost primit de Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan. Ce i-a propus președintele României

Publicat: 20/03/2023, 14:59

Președintele Klaus Iohannis a fost primit luni de Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi, la Palatul Prezidențial, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis se află de vineri în Emiratele Arabe Unite. Duminică, a vizitat Masdar City, un oraş situat lângă Abu Dhabi şi axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană.

Alături de şeful statului, la Masdar City, s-au aflat şi membri ai Guvernului, respectiv ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, precum şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că această vizită oficială reprezintă un nou pas important spre dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale, pornind de la tradiția solidă dintre cele două state.

Cu prilejul discuțiilor, Iohannis a salutat ritmul susținut al contactelor politico-diplomatice și sectoriale bilaterale la toate nivelurile, remarcând dinamizarea deosebită din ultima perioadă care a creat un cadru propice pentru dezvoltarea cooperării economice româno-emirateze la un nou nivel.

Acesta a subliniat și faptul că Emiratele Arabe Unite reprezintă principalul partener economic al României în zona Golfului, statut care trebuie consolidat prin noi proiecte bilaterale concrete, în domenii de interes comun precum energia, inclusiv sursele regenerabile, agricultura, infrastructura de transport, conectivitatea digitală, securitatea cibernetică și combaterea schimbărilor climatice.

Iohannis a apreciat totodată și soluțiile inovative, eficiente, bazate pe dezvoltare sustenabilă, inclusiv în mediul urban, promovate de autoritățile emirateze.

De asemenea, Klaus Iohannis a pledat pentru intensificarea schimburilor comerciale şi creșterea nivelului investiţiilor emirateze în țara noastră.

Cei doi lideri au convenit că este necesar un dialog politic mai strâns între cele două țări, inclusiv pe plan internațional, în vederea gestionării eficiente a provocărilor regionale și internaționale de securitate.

În acest sens, discuțiile au prilejuit și un schimb aprofundat de opinii cu privire la evoluțiile recente de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina și, respectiv, din Orientul Mijlociu, potrivit Precidency.com.

Iohannis l-a invitat în România pe președintele Emiratelor Arabe Unite

De asemenea, Klaus Iohannis a adresat președintelui Emiratelor Arabe Unite invitația de a efectua o vizită oficială în țara noastră.

Cu prilejul vizitei oficiale a președintelui Klaus Iohannis au fost semnate mai multe documente bilaterale în domeniul energiei, domeniul securității cibernetice, al educației și cel al protecției civile.

Sursă Foto – Presidency

„Sunt foarte multe zone bilitarale, regionale și în plan global unde putem colabora foarte bine. Sunt oportunități enorme și cred că ne dorim amândoi să le fructificăm”, i-a spus Iohannis Alteței Sale.

„Dați-mi voie să vă invit oficial să vizitați România. Ar fi o mare plăcere pentru mine dacă aș putea să vă primesc în România”, i-a propus președintele României acestuia.

„Suntem încântați să anunțăm o serie de acorduri între cele două țări”, a mai spus Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”