Kovesi ÎI RECUZĂ pe Adina Florea și Gheorghe Stan: Nu sunt IMPARȚIALI! Acuzațiile, PURE FABULAȚII ale unui inculpat

Kovesi ÎI RECUZĂ pe Adina Florea și Gheorghe Stan: Nu sunt IMPARȚIALI! Acuzațiile, PURE FABULAȚII ale unui inculpat
Publicat: 15/02/2019, 16:40

La ieșirea de la audierile din Secția pentru Investigarea Magistraților, Laura Codruța Kovesi a anunțat că i-a recuzat pe Gheorghe Stan, procurorul șef de secție și pe Adina Florea, procurorul de caz, pe motiv că nu ar fi imparțiali.

„Am recuzat procurorul de caz și procurorul șef de secție. Mi s-a adus la cunoștință învinuirea. Am depus două cereri. După ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri (…) Motivul este din Codul de Procedură Penală, afectarea imparțialității„, a declarat Kovesi

Procurorul de caz este Adina Florea, cea care a fost propusă de ministrul Justiției ca succesor al lui Kovesi la șefia DNA, însă a fost refuzată de Klaus Iohannis. Procurorul-șef al Secției de anchetă recuzat de Kovesi este Gheorghe Stan, fostul adjunct al Inspecției Judiciare, iar în această calitate, a anunțat cărespinge solicitarea lui Kovesi de recuzare a Adinei Florea.

După audieri, Laura Codruța Kovesi a plecat spre Bruxelles, unde are loc concursul pentru funcția de procuror șef european.

„Dosarul de la Secția de anchetare a magistraților va afecta candidatura pe care o parcurg în acest moment. Voi merge mai departe, mă voi prezenta pe 26 februarie în Parlamentul European. Până atunci mai sunt câteva etape de parcurs de către candidați”, a explicat Laura Codruța Kovesi.

Kovesi se simte hărțuită de doi ani și jumătate, la fel ca alți colegi din sistem care au comentat legile justiției.

„Nu este nicio coincidență. De doi ani și jumătate sunt hărțuită. am 4 acțiuni disciplinare, am 18 dosare penale„, atenționează fostul procuror șef al DNA.

„Toți care și-au făcut treaba au probleme și au acțiuni disciplinare. Președinta Înaltei Curți are acțiune disciplinară, membrii din CSM care au fost vocali sunt cercetați disciplinar, procurori și judecători care au comentat de legile justiției sunt cercetați disciplinar„, a enumerat Kovesi.

„Nu am comis niciodată fapte penale. Acuzațiile pe care le-am văzut în spațiul public, făcute de un inculpat dintr-un dosar al DNA sunt pure fabulații.(…) Nu am avut în niciun fel atribuții legate de extrădarea condamnatului Nicolae Popa. Nu am exercitat act abuziv în legătură cu extrădarea pentru că nu aveam atribuții. De extrădare s-a ocupat Poliția Română și Ministerul Justiției,” a repetat Laura Codruța Kovesi, precizând că acuzația de luare de mită i se impută deoarece ea ar fi primit bani în mod indirect pentru a fi adus în țară fostul director FNI Nicolae Popa.

Legat de aducerea lui Popa în țară, Poliția Română a precizat că „procedura a fost derulată de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform O.U.G.34/2006, privind achizițiile publice. În cadrul acestor activități, negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, câștigând oferta cea mai mică. Semnarea contractului și decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliției Române. Costurile au fost achitate integral de către instituție, operatorului economic câștigător, suma fiind asigurată din bugetul Ministerul Afacerilor Interne”.

Documentele privind transportul lui Nicolae Popa au fost transmise parchetului, anunță IGPR.

Laura Codruța Kovesi a declarat, după audierea de la Parchet, că pot exista fotografii cu ea de la evenimente la care a participat, însă pot să apară și fotografii false, așa cum au fost redate publicității și înregistrări false. Kovesi mai spune că nu a discutat despre dosare în afara instituției.

„Nu am avut intâlniri în afara unui cadru instituțional, am participat la evenimente organizate de instituții ale statului la care am fost invitată de conducătorii acelei instituții. Dacă există poze de la acele evenimente ale instituțiilor, nu am vorbit niciodată cu Ghiță nici la telefon, nici prin email, nu am folosit mail cu cucuveaua sau știu eu ce alte mailuri s-au vehiculat în spațiul public. Pot să apară poze de la aceste evenimente sau pot sa apară poze false asa cum au apărut și înregistrări falsificate, dar nu exclud să existe inregistrări de la evenimente ale instituțiilor”, a declarat Kovesi.

„Nu am discutat niciodată despre dosare penale cu nimeni în afara cadrului instituțional. Nu am discutat niciodată cu Sebastian Ghiță despre această extrădare,” susține Kovesi, care adaugă că acuzațiile de joi seară ale Elenei Udrea, potrivit cărora ar fi primit poșete și bijuterii drept cadouri sunt fabulații.

Laura Codruța Kovesi a fost întâmpinată cu flori și aplauze de membrii #rezist la sosirea la audieri. Aceștia o încurajau, scandând: „Codruța, te iubim!” și „Codruța, nu uita, noi suntem de partea ta!”, „Nu vă lăsați!”.

Kovesi s-a prezentat la audierea de la Secția pentru anchetarea magistraților, cu jumătate de oră mai devreme față de ora la care fusese chemată. Fosta șefă a DNA a promis că va da declarații la ieșire.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață