Lactate Brădet, propunere inedită: Haideți să ne unim forțele cu toții și chiar să facem o companie a românilor de care să fie mândru fiecare

Redactor:
Diana Bahrin
Lactate Brădet, propunere inedită: Haideți să ne unim forțele cu toții și chiar să facem o companie a românilor de care să fie mândru fiecare
Lactate Brădet, firma de prelucrare a laptelui din Argeș implicată în scandalul bebelușilor infectați cu bacteria E. coli, a postat pe Facebook un nou mesaj, în care mulțumește tuturor românilor pentru sprijinul acordat și în care propune înființarea unei companii la care să participe toți cetățenii.

Redăm în continuare mesajul integral postat de Lactate Brădet pe pagina de Facebook, care a strâns în doar o oră peste 3.000 de aprecieri:

„A spune că vă mulțumesc pentru ce ați făcut este prea puțin, le sunt recunoscător tuturor, chiar și celor ce ne-au criticat, știm că nu suntem perfecți. Am înțeles mai bine ca niciodată ce înseamnă să fim uniți și vă iubesc enorm de mult pentru acest lucru. Am înțeles încă o data, că lucrurile materiale sunt trecătoare și nu trebuie să ne legăm de ele. Vreau să va propun ceva inedit. Nu știu dacă se poate, dar lansez o idee și vă rog să o analizați. Dumneavoastră ați făcut ,,lactatebradet” un brand cunoscut național. Eu cred că este normal că acest nume foarte drag mie să vi-l dau dvs pentru că nu este meritul meu și el trebuie să se întoarcă la cei ce l-au creat cu adevărat. Haideți să facem un brand al românilor, un produs românesc pentru noi, să știm cu adevărat ce mâncăm, să știm cu adevărat că produsul are un preț corect și o calitate deosebită, să fim siguri că putem să-l dăm copiilor noștri și nimeni să nu-l mai poată contesta. Vrem din toată inimă să împărțim cu dvs tot ce am realizat în acești 15 ani. Rog persoanele care au studii în domeniu să ne spună dacă se poate face, total transparent, ceea ce va propun în rândurile de mai jos:

Crearea unei companii la care să participe toți cetățenii care doresc, fiecare cu cât doresc. Eu personal vreau să mă implic cu voia dvs să realizăm cea mai mare fabrică de lactate a Produsului Românesc. Vrem să folosim experiența noastră pentru a realiza o companie care să urmărească cu prioritate maximă interesele cetățeanului român. Eu pun la dispoziție, toate activele firmei noastre cu bune și rele, dvs celor care ne-ați susținut necondiționat. România a fost sarăcită în toți acești ani de tot ce a avut. Haideți să ne unim forțele cu toții și chiar să facem o companie a românilor de care să fie mândru fiecare, de la mic la mare, orice copil sau cetățean ce trăiește în România. O companie românească care să investească în casa ei, o companie care să producă pentru comunitatea ei produse sigure și sănătoase. Am să mă implic total pentru a realiza acest proiect dacă dvs doriți, dacă aveți încredere și credeți că este posibil. Dumnezeu să ne ajute! 

Cu mult respect pentru toți, Marius Badea în numele întregii familii.”

 

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a precizat pe Facebook că deocamdată nu există nicio dovadă privind legătura dintre bebelușii morți sau bolnavi din Argeș și brânza contaminată cu E.coli de la firma Brădet, dar că a ales să facă public numele firmei pentru a preveni și alte îmbolnăviri. Irimescu a anunțat luni că s-a depistat un E. coli într-un lot de brânză produsă de firma Brădet pe 22 februarie. Îmbolnăvirile copiilor din Argeș începuseră însă de la începutul lunii februarie, iar potrivit informațiilor nu exista vreo dovadă că bebelușii ar fi consumat brânză de la firma respectivă. Mai mult, ANSVSA a precizat că în urmă cu o săptămână nu erau probleme la firma producătoare.

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate  Brădet din Argeș, Marius Badea, declara marți că închide producția și că nu mai crede în reabilitarea unității, deși este posibil ca „ministrul să se fi grăbit să arate” spre firmă. Marius Badea a spus, cu lacrimi în ochi, că nu crede că fabrica va mai putea să își continue activitatea, deși în mod oficial i s-a cerut doar sistarea activității în secția de brânzeturi.

„Eu nu am făcut rău în viața mea la nimeni. Suntem printre singurele fabrici care am plătit până la ultimul leu fermierilor. Nu este vreun fermier în țară care să se plângă de noi. Întotdeauna am plătit mai mult pe laptele materie primă decât era prețul pieței, pentru a avea un lapte de calitate. Am mers să cumpărăm lapte și la 400-500 kilometri distanță numai să luăm de la niște ferme sigure și să oferim niște produse de calitate. Ceea ce se întâmplă astăzi, probabil, că va fi ultima conferință. Eu unul nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut și trebuie să te desparți de el””, a spus Badea.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Roxana Ghiță l-a uitat pe Albert Oprea. Pe cine votează la Survivor România
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide