LAPOVIȚĂ și NINSOARE în București, luni și marți. Strat de zăpadă de până la opt centimetri

Redactor:
Gândul
Cele mai importante știri ale după-amiezii

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București, de ploaie ce se va transforma în lapoviță și ninsoare, valabilă începând de luni, ora 12:00 și până marți la aceeași oră. ANM arată că la finalul acestui intervalul de timp, stratul de zăpadă va fi de 8 centimetri.

„Vremea va fi închisă. Temporar luni (17 decembrie) va ploua, apoi ploaia se va transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Până la sfârșitul intervalului stratul de zăpadă nou depus va fi de 5-8 cm. Vântul va sufla slab și moderat”, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, temperaturile maxime se vor situa între 1 și 2 grade, iar cea minimă va fi de minus 1 grad.

Prognoza este valabilă luni și marți până la ora 12:00.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare de precipitații mai ales sub formă de ninsoare, valabilă până marți, la ora 12.00 pentru estul Olteniei, jumătatea de vest a Munteniei, Transilvania și Maramureș.

Potrivit ANM, de luni, de la ora 12.00 până marți, la ora12.00 vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune un nou strat de zăpadă.

„În intervalul menționat în nordul și în estul Olteniei, în jumătatea de vest a Munteniei, Transilvania, Maramureș, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă, în general între 10 și 20 de centimetri”, arată meteorologii.

Astfel, luni, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși viteze de 70 – 80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Temporar în estul, centrul și sud-estul țării, pe arii restrânse va fi polei sau ghețuș.

 

Inchide