Laura Zarafin, medic anestezist la Spitalul Colentina, a răbufnit: “Aveți decența să tăceți. Ați tolerat hoți, dar vă indignați imbecil pentru…”

Laura Zarafin, medic anestezist la Spitalul Colentina, a răbufnit: “Aveți decența să tăceți. Ați tolerat hoți, dar vă indignați imbecil pentru...”
Laura Zarafin, medic ATI. Foto: Facebook
Publicat: 16/11/2020, 12:31
Actualizat: 16/11/2020, 12:32

Laura Zarafin, medic anestezist la Spitalul Colentina, a răbufnit la adresa celor care susțin că doctorii din România sunt slabi pregătiți și că din pricina lor se întâmplă cele mai multe tragedii.

Cadrul medical susține că doctorii ar trebui apreciați și priviți ca niște eroi, ca urmare a efortului pe care l-au făcut de la începutul pandemiei de coronavirus, perioadă care i-ar fi marcat enorm, din toate punctele de vedere.

Totodată, Laura Zarafin îi invită pe “haterii de profesie” la o vizită pe secțiile ATI, ocazie cu care pot vedea cum sunt îngrijiți pacienții infectați cu COVID-19.

Pentru toți ‘haterii’ de profesie, un îndemn – aveți decența să păstrați liniștea măcar în momentul în care  există cadre medicale arse, epuizate, traumatizate, abuzate, care trăiesc într-un stres continuu de peste 8 luni.

Aveti măcar acum decența să nu mai vorbiți de salarii și bani necuveniți, nu de alta, dar nu numai că nu toți medicii sunt șpăgari, ci efortul făcut de ATI-iști în ultimele luni nu poate fi recompensat de nici o sumă din lume.

Îmbrăcați-vă în combinezon, puneti-vă mască FFP3, vizieră, cizme și intrați într-o secție ATI Covid. Încercați numai să dați apă pacientilor și să îi ridicați la marginea patului, sau numai să le puneți masca de oxigen. Nu vă cere nimeni să puneți catetere cu vizierele aburite, nici să intubați cu capul la 5 cm de gura pacienților, nu vă cere nimeni decât să veniți într-o sectie ATI Covid și să priviți.

Abia apoi aveți dreptul să comentați despre personalul medical care de 8 luni își pune viața în pericol pentru cârcotași ca voi care aveți impresia că medicii sunt roboti ce trebuie băgați în priză și să funcționeze 24 de ore neîntrerupt”, a scris Laura Zarafin pe Facebook.

Laura Zarafin: “Medicii nu sunt Dumnezei ca să vă salveze, când voi înșivă de vă îngrijiți de propriul organism”

În continuare, Laura Zarafin le transmite celor care îi contestă pe medici să aibă decența, măcar în aceste momente, să tacă și să nu uite faptul că au și eu partea lor de vină la tragediile care s-au petrecut în ultimii ani, în principal din cauza faptului că au tolerat un sistem corupt.

Până atunci aveți decența să tăceți, să vă numărați banii câștigați de voi, să vă îngrijiți de propria sănătate cât de mult puteți, pentru că… ghiciti ce? Medicii nu sunt Dumnezei ca să vă salveze ‘no matter what’, când voi înșivă nu vă îngrijiți de propriul organism.

Aveți măcar acum decența să tăceți. Sunt cadre medicale arse!!!!!  Rezultatul a 30 de ani în care ați tolerat impostura și hoția politrucilor, dar v-ați înjurat constant salvatorii la care de altfel veniți mieroși când aveți vreo suferință. Ați tolerat furturi enorme din sistem, ați tolerat hoți, v-ați făcut că nu știți și nu vedeți jaful din sănătate, dar vă indignați imbecil pentru cafelele băute de medici la seviciu”, a mai scris medicul anestezist de la Spitalul Colentina.

“Medicii nu au plecat din cauza banilor, ci din cauza voastră!”

În final, Laura Zarafin precizează că și medicii au dreptul la odihnă și la momente de relaxare, pentru că altfel ar claca. Aceasta susține că mulți doctori au părăsit România nu din cauza banilor, ci a contestatarilor care nu au niciun fel de respect pentru cadrele medicale.

Da. Bem cafele. Da. Mai și mâncăm. Când apucăm, dacă nu ne e greață de oboseală, pentru că suntem singurii medici din toată UE cărora li se cere să facem gărzi de 24 de ore și în număr de la 6 – 7 în sus pe lună. Da, avem dreptul și să ne odihnim când apucăm, este chiar indicat pentru a nu face greșeli. Și, DA, suntem și noi oameni.

Cu cei mai mulți ani de studii, cu mii de zile petrecute în spital, cu zeci de sărbători petrecute departe de copii lăsați acasă plângând. Măcar acum aveți decența să tăceți și să vă evaluați fiecare atitudinea, să vă întrebați care e cauza pentru care 30.000 de medici români v-au părăsit și tratează englezi, americani, francezi, canadieni, nemți.

Nu au plecat din cauza banilor. Au plecat din cauza voastră – a ‘haterilor’ care ne înjură, ne amenință, ne comentează și care țipă cât îi ține gura ‘medicii sunt vinovați’ la orice… chiar si când a dat o nenorocire peste noi toți. În final, poate ca nu este întâmplător că suntem țara cu cei mai puțini medici”, a încheiat medicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului