Legăturile fostului consultant PSD cu Hunter Biden! El este românul asociat cu un fost ofițer CIA și cu un consultant cu proiecte speciale în Rusia și SUA (SURSE)

Legăturile fostului consultant PSD cu Hunter Biden! El este românul asociat cu un fost ofițer CIA și cu un consultant cu proiecte speciale în Rusia și SUA (SURSE)
Legăturile fostului consultant PSD cu Hunter Biden! El este românul asociat cu un fost ofiter CIA și cu un consultant cu proiecte speciale in Rusia și SUA (SURSE)
Publicat: 04/11/2020, 13:29
Actualizat: 04/11/2020, 17:17

Aflat în locuri cheie în momente importante pentru politica externă globală, Anton Pisaroglu a apărut în prim-planul vieții publice din România după ce a devenit consilier onorific pe probleme internaționale al fostului premier Viorica Dăncilă. A trecut de la o carieră sportivă – fost rugbist de performanță, absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport  – la domeniul comunicării strategice, participând și la două cursuri de formare la Universitatea Yale (științe politice) și Universitatea din Londra (securitatea informației).

Anton Pisaroglu și-a încheiat cariera sportivă în anul 2007, iar ulterior a avut o ascensiune constantă, devenind șef al companiei MONOLIT DEVELOPMENT și – în 2012 – director de vânzări la un dealer de autoturisme de lux din Germania – AUTOHAUS MAXIMILIAN GmbH. Dar acesta a fost doar începutul…

Alături de avocatul Hunter Biden, fiul lui Joe Biden

Anton Pisaroglu are, de altfel, o legătură apropiată chiar cu fiul lui Joe Biden – contracandidatul lui Donal Trump pentru Casa Albă -, fiind văzut în compania acestuia de mai mult ori, începând cu 2016.

Pisaroglu s-a aflat la Monaco și în anul 2018, participând la evenimentul companiei Burisma Group, al cărei director era Hunter Biden, la forumul internațional “Energy Security for the Future: New sources, Responsibility, Sustainability”.

Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă apare și în calitate de asociat al al companiei Stone Strategic Solution SRL, alături de fostul ofiter NSA/CIA Alain Blaine Stone și de Marshall Comins, consultant cu proiecte speciale în Rusia și SUA.

Potrivit mainnews.ro, Alan Blaine Sone, fost ofițer al National Security Agency (NSA), a lucrat – în prima parte a anilor 2000 – pentru Pentagon, acolo unde a fost adjunct pentru soluții C4ISR (Command, Control, Communications, Computers, Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) în Directoratul pentru Structurarea Forțelor, Resurse și Evaluare.

Totodată, Sone  a deținut și funcția de expert în relații internaționale pentru Divizia de Operațiuni Speciale Asia Pacific a Biroului secretarului adjunct al Apărării, responsabil cu operațiunile speciale și conflictele de mică intensitate.

Anton Pisaroglu, alături de ex-presedintele Poloniei – Aleksander Kwasneswski

Anton Pisaroglu, servicii de consiliere pentru armata din Burkina Faso

Specialist în comunicare strategică, Anton Pisaroglu a oferit servicii de consiliere pentru armata din Burkina Faso, iar anul 2015 l-a găsit în Cambodgia, ocupându-se de gestionarea stocului de mașini care erau trimise din Rusia la Phon Phen de dealerul auto Autolehman.

Începând cu 2016, Anton Pisaroglu colaborează, în paralel, cu două firme de consultanță, una dintre acestea fiind WASHINGTON EAST WEST POLITICAL STRATEGIES (firmă de consultanță politică și afaceri guvernamentale), iar cealaltă SIMARGL INTERNATIONAL CORPORATION (firmă de consultanță în domeniul comunicării strategice).

Ambele companii sunt înființate și deținute de Jamison Marshall Comins, consultant politic și lobbyst, cu expertiză pe spațiul ex-sovietic, un viitor partener de afaceri al lui Anton Pisaroglu. În acționariatul firmei WASHINGTON EAST WEST POLITICAL STRATEGIES se regăsește și Corey Lewandowski, fostul manager de campanie al actualului președinte al SUA, Donald Trump. Despre firmă, presa americană a scris că ar fi făcut, inclusiv unor potențiali clienți din Europa de Est, oferte de întâlniri cu președintele Donald Trumo și cu vicepreședintele SUA Mike Pence. SIMARGL INTERNATIONAL CORPORATION mai are ca managing partner pe Dimitrii Ermolaev,consultant pe comunicare strategică cu experiență pe spațiul Europei de Est și Africii Subsahariene.

Anton Pisaroglu împreuna cu Augustin Tine, Ministrul Apărării Naționale din Senegal

Contract cu unul dintre cele mai mari centre medicale private din Asia de Sud-Est

În anul 2019, una dintre firmele lui Anton Pisaroglu a încheiat un contract cu unul dintre cele mai mari centre medicale private din Asia de Sud-Est, colaborarea fiind menită să extindă acoperirea dezvoltarea spitalului în ţările din fosta Uniune Sovietică.

În Republica Moldova, la Chişinău, aceeaşi firmă a pus bazele Institutului pentru prevenirea ameninţărilor hibride, o iniţiativă menită să analizeze toate informaţiile de tip fake-news.

Anton Pisaroglu, alături de președintele Republicii Guineea, Alpha Conde

La sfârșitul anului trecut, Anton Pisaroglu a vizitat Casa Poporului, însă nu singur, ci alături de o delegație din Africa, acesta având relații apropiate cu guvernatorul Nigeriei, Kaduna State, cu președintele Republicii Guineea, Alpha Conde și cu Augustin Tine, Ministrul Apărării Naționale din Senegal.

Însă, la nivel european, Anton Pisaroglu, specialist în comunciare strategică, a fost văzut – deseori – și în compania unor alte persoalități, dintre acestea putând fi amintite xx prim-ministru Cehiei – Mirek Topolanek – sau ex-președintele Poloniei, Aleksander Kwasneswski.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Bănel Nicoliță, dator vândut la cămătari! A fugit din țară de frică: ce sumă a...
Secretul ULUITOR al cartofilor prăjiți! Trebuie să faci UN SINGUR LUCRU înainte să-i pui în...
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Cât costă cea mai ieftină Dacia Duster cu transmisie automată pe Mobile.de. Nemții au înnebunit!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
AUDIO. Teorii halucinante ale unui călugăr: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte”
ȘOCANT! Plin de datorii, Bănel Nicoliță a fugit din țară, de teama cămătarilor
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Singurul om care l-a tras la răspundere pe Ceaușescu. 'De ce nu le dai, mă,...
Soluțiile simple pentru a scăpa de cuiburile de viespi. Nu vei mai avea griji după
INTERVIU cu Viorel TELICEANU, Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
ANUNT BOMBA despre a treia doză de Pfizer! Ce efect are asupra tinerilor
Durere mare în FAMILIA lui Borcea. A AJUNS URGENT la SPITAL. Toată viața i-a fost...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii