Leo Iorga luptă din nou cu CANCERUL și are nevoie de AJUTOR. Mesajul familiei

Leo Iorga luptă din nou cu CANCERUL și are nevoie de AJUTOR. Mesajul familiei
Publicat: 07/02/2019, 14:58

Familia artistului Leo Iorga, care a demarat o campanie de strângere de fonduri în mediul online, a anunțat că interpretul se luptă din nou cu boala, după ce la începutul lunii februarie, acesta a primit vestea recidivării tumorii (cancer stadiu 3-4) la singurul plămân rămas.

Din 2011 și până acum, cântărețul a trecut prin numeroase intervenții chirurgicale care i-au salvat viața. Acum, fostul solist al trupei Compact are din nou nevoie de ajutor.

„Prin cântecele sale, Leo ți-a fost alături în momente importante și încă îți este în amintiri pe care le-a umplut cu bucurie. Acum, «După ani și ani», se reîntoarce în atenția ta pentru a-ți cere să-i fii și tu alături de data aceasta. Leo Iorga se luptă cu cancerul de opt ani și câteodată câștigă și urcă pe scenă, iar altă dată adversarul devine atât de puternic încât doar împreună cu voi îl poate învinge din nou. Acum e una din acele dăți în care trebuie să luptăm împreună”, se arată în anunțul publicat pe Facebook.

Artistul a primit, în urmă cu o săptămână,vestea că boala a recidivat.

„Acum o săptămână, a primit vestea recidivării tumorii (cancer stadiu 3-4) la singurul plămân rămas.În 2011, Leo a fost supus primei operații pentru extirparea unei tumori la plămân. Prima întrebare a lui Leo adresată medicului, după ce și-a revenit din anestezie, a fost «Când pot să cânt?». Și după șase luni a urcat pe scenă. Dar boala a recidivat, au apărut metastaze – la cap, la glanda suprarenală, apoi din nou la cap, din nou la plămân. A trecut prin multe intervenții chirurgicale și le-a suportat cu încredere și curaj.

A suportat stările chinuitoare date de chimioterapie, a încercat și varianta vaccinului cubanez, a făcut și imunoterapie. Dar nimic din toate astea nu l-a ținut departe de scena și de publicul care îl iubește. Poate că dragostea oamenilor (familie și fani) i-a dat forța de a merge mai departe și de a încerca pe propriul corp orice. Pentru că Leo vrea să cânte, el trăiește pentru și prin muzică: «Cât mă va ține Dumnezeu pe pământ vreau să cânt», spunea când nu era la tratament. Leo a fost mereu alături de cei care îl iubesc, adică pe scenă, în fața publicului, oriunde în țară cu medicamentele după el”, povestesc autorii campaniei.

Pentru a scăpa de tumora canceroasă de la plămân, Leo Iorga are nevoie de o procedură specială care nu poate fi efectuată în România. Astfel, familia se luptă pentru a-l duce în Germania și cere ajutorul pentru a strânge cei 70.000 de euro necesari.

„Acum ne aflăm într-un alt impas, deoarece metastazele de la unicul plămân au crescut considerabil, terapia recomandată de medicii din țară și din străinătate presupune o intervenție specială, Cyberknife, stereotaxie și alte proceduri. În România nu există Cyberknife, însă o clinică din Hamburg a acceptat cazul. Durata tratamentului este de aproximativ o lună la Centrul de Tratament Oncologic Hamburg (Strahlenzentrum Hamburg)”.

Informații privind conturile în care se pot face donații se găsesc AICI!

Operațiile au început în 2011, an în care artistul a fost suspus unei operații de extirpare a unei tumori canceroase la plămâni, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală. Într-un interviu acordat, la câteva luni de la operație, pentru Mediafax, Leo Iorga povestea că se simte bine, dar că va continua tratamentul postoperator.

„Urmez un tratament postoperator și de prevenție a unor fenomene, dar asta-i situația și mulțumesc lui Dumnezeu că putem sta de vorbă”, susținea solistul.

Fostul solist al trupei Compact a fost supus, în 2014, unei operații pe creier pentru extirparea unei tumori de trei centimetri după ce, înainte de Paști, a avut o criză mare de convulsii și a urmat un tratament care „l-a anchilozat”.

Leo Iorga, unul dintre cei mai cunoscuți soliști rock din România, a făcut parte, printre altele, din trupele Cargo, Compact și Schimbul 3. În 2012, el a fondat, împreună cu Adrian Ordean, trupa Pact, care a lansat, în aprilie 2014, albumul „Numărul Unu”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului