Liderul AUR, George Simion: „Scumpirile anunţate la energie vor anula toate creşterile de venituri cu care se laudă coaliţia PSD-PNL-UDMR”

Liderul AUR, George Simion: „Scumpirile anunţate la energie vor anula toate creşterile de venituri cu care se laudă coaliţia PSD-PNL-UDMR”
Liderul AUR, George Simion / Sursă Foto: Gândul
Publicat: 27/11/2021, 19:33

Co-președintele AUR, George Simion, spune că scumpirile anunțate la energie pentru data de 1 ianuarie 2022 ” vor anula toate creşterile de venituri cu care se laudă coaliţia PSD-PNL-UDMR”, se arată într-un comunicat al formațiunii politice. Cabinetul proaspăt instalat la Palatul Victoria este acuzat de liderii AUR că se preocupă mai mult de creșterea veniturilor marilor companii.

Comunicatul integral transmis de AUR:

”A doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială, de la 1 ianuarie 2022, a preţurilor de distribuţie. Acestea urmează a fi majorate cu până la 84%. La fel au procedat şi ceilalţi furnizori majori de energie din Muntenia, Moldova, Banat şi Oltenia – ENEL, E.On Energie şi CEZ, care au precizat că tarifele lor vor creşte de la 1 ianuarie 2022 între 58% şi 85%.

Măsurile au fost luate după ce, în aceeaşi săptămână, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, instituţie a cărei conducere este compusă din membri ai actualei coaliţii de guvernare PSD-PNL-UDMR, a aprobat majorarea tarifelor pentru distribuţie şi transport, tot de la 1 ianuarie, între 8% şi 15%.

„Ca urmare a acestor măsuri avizate de Guvernul Ciucă, pe de o parte, furnizorii vor încasa de la stat, timp de cinci luni, sume uriaşe, constând în diferenţa dintre preţul plafonat pe care îl plătesc consumatorii până la 1 aprilie 2022 şi noile tarife. Pe de altă parte, populaţia va trebui să plătească, după 1 aprilie, un preţ dublu pentru electricitate, iar clienţii non-casnici, care plătesc oricum preţuri triple la energie, vor trebui să plătească imediat tarifele majorate de distribuţie şi transport, ceea ce va creşte costurile de producţie, cu repercusiuni asupra preţurilor finale ale produselor – şi deci asupra întregii populaţii”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

„Deşi a promis că va guverna pentru români, Guvernul Ciucă pare să se preocupe mai mult de veniturile marilor companii, în detrimentul cetăţenilor care se văd obligaţi să plătească facturi şi costuri tot mai greu de suportat. Generalul Ciucă minte, la fel cum a minţit şi când a promis că nu va intra niciodată în politică: anunţă indexări ale pensiilor, alocaţiilor şi majorarea salariului minim, dar în acelaşi timp aprobă dublarea preţurilor la energie! Practic, scumpirile anunţate vor anula toate creşterile de venituri cu care se laudă coaliţia PSD-PNL-UDMR şi chiar vor reduce puterea de cumpărare a românilor”, a subliniat şi deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.”

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Noua lovitură pregătită de Bill Gates în plină pandemie! S-a aflat planul său secret
Lumea nu va mai fi niciodată la fel! Ne apropiem de distrugere. Asta e noua...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...