Liderul tâlharilor prinși cu focuri de armă după o urmărire prin București a făcut 11 ani de închisoare pentru jaf armat

Liderul tâlharilor prinși cu focuri de armă după o urmărire prin București a făcut 11 ani de închisoare pentru jaf armat
Publicat: 14/06/2013, 16:36
Actualizat: 03/07/2013, 16:57

Cristian Nedelcu, zis „Dilaila”, liderul tâlharilor prinși joi, în București, după ce polițiștii au tras mai multe focuri de armă, a fost eliberat din închisoare în 2012, după ce a executat 11 ani pentru un jaf armat comis asupra unui afacerist iranian, potrivit unor surse din Poliție.

Conform surselor citate, Cristian Nedelcu a intrat în atenția autorităților din 1997, când a fost dat în urmărire generală pentru furt.

În anul 2001, Nedelcu a fost prins de polițiști după ce a coordonat un jaf armat, căruia i-a căzuit victimă omul de afaceri iranian Ali Kavian Mohammad, care la acea vreme avea o casă de schimb valutar. Bărbatul a fost atacat de mai multe persoane care, după ce l-au amenințat cu o pușcă, i-au luat 472 de milioane de lei vechi, bani pe care iranianul tocmai îi împrumutase de la o cunoștință din Voluntari.

Pentru comiterea faptei, atacatorii au folosit un autoturism BMW, pe care l-au furat din parcarea unui bloc din Sectorul 5. Pentru această faptă, Cristian Nedelcu a executat 11 ani de închisoare.

Conform surselor citate, după ce a ieșit din penitenciar, Nedelcu a constituit o nouă grupare. Împreună cu oamenii săi, timp de aproape un an, Nedelcu ar fi participat la mai multe lovituri, organizate după tiparul jafului din 2001, fiind folosite mașini furate și, uneori, chiar arme de foc.

După un filaj de aproximativ patru luni, gruparea lui Nedelcu a fost anihilată, joi, la capătul unei acțiuni în timpul căreia s-au tras mai multe focuri de armă și au fost avariate mai multe mașini ale Poliției.

În timpul urmării, Cristian Nedelcu a fost împușcat în picior. Acesta a primit îngrijiri medicale la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, fiind externat vineri. Nedelcu urmează să fie prezentat, împreună cu ceilalți membri ai grupării, instanței Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă.

Flagrantul a fost făcut pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei, unde Cristian Nedelcu, împreună cu alți doi bărbați, a jefuit un medic irakian, patron al unei case de schimb valutar, care avea la el 30.000 de lei. Bărbatul a fost atacat în momentul în care a ieșit din scara blocului. Acesta a încercat să se lupte cu cei care l-au tâlhărit, însă a fost rănit la cap.

Acesta a mai fost victima unei tâlhării și în urmă cu cinci ani, au precizat sursele citate.

După ce agresorii i-au luat banii, polițiștii au intervenit, însă Nedelcu a reușit să fugă, împreună cu unul dintre locotenenții săi. La un moment dat, calea fugarilor a fost blocată de mai multe mașini ale a Poliției, însă nici în aceste condiții suspecții nu au vrut să oprească și au intrat violent cu autoturismul în aceste mașini.

Cei doi au fost încătușați și transportați la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, unde medicii au constatat că au suferit politraumatisme și fracturi, Nedelcu având și o rană de glonț la picior.

După prinderea celor trei au fost făcute 11 percheziții în Capitală și în județul Ialomița, în urma cărora au fost ridicați alți doi bărbați suspectați că ar face parte din gruparea condusă de Nedelcu.

Potrivit surselor citate, Cristian Nedelcu, Roberto Pascu, zis „Huidumă”, Robert Marin Alexandru, zis „Marijean”, Florin Moraru, zis „Catic” și Daniel Lugu urmează să fie prezentați, vineri, magistraților Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...