Liderul unei grupări mafiote din Reșița a fost reținut pentru plănuirea unui asasinat

Liderul unei grupări mafiote din Reșița a fost reținut pentru plănuirea unui asasinat
Publicat: 29/05/2012, 13:02
Actualizat: 06/01/2013, 17:58

Cei doi reșițeni arestați săptămâna trecută, după ce în mașina lor polițiști rutieri au găsit două pistoale, cartușe, sticle incendiare, mănuși, șepci prevăzute cu meșe și ochelari de soare, făceau parte din gruparea lui Bogdan Bujor ce vroia să-și asigure supremația în lumea interlopă în Reșița.

Cei doi făceau parte din gruparea condusă de Bogdan Bujor – ridicat luni din București de procurorii DIICOT -, care a pus la cale în 23 mai asasinarea patronului unor localuri din Reșița, Laurențiu Cătălin Radu, căruia anterior i-au fost distruse autoturismele și i-au fost sparte geamurile casei.

„La nivelul DIICOT Biroul Teritorial Caraș-Severin au fost demarate cercetări în cadrul dosarului penal 23D/P/2012 având ca obiect infracțiunile de constituire în grup infracțional organizat și șantaj, în cauză efectuându-se cercetări sub coordonarea directă a procurorului DIICOT față de numiții M.D.F., B.B. și alte cinci persoane pentru comiterea infracțiunilor de constituire în grup infracțional organizat și șantaj”, au precizat, marți, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Activitățile de monitorizare și documentare a infracțiunilor comise de grupul infracțional au fost făcute împreună cu Serviciul Român de Informații (SRI).

„Pe parcursul acestor activități au fost obținute date certe privind modul de acțiune al grupării, fiind identificate elemente specifice grupărilor mafiote: reguli stricte de conspirativitate, organizarea grupării pe celule cu sarcini precise, efectuarea de activități specifice organelor de aplicare a legii pentru asigurarea operațiunilor, impunerea executării de către noii membrii ai unor activități de inițiere menite să demonstreze loialitatea față de grup etc”, explică anchetatorii.

Astfel, în contextul ideii de a-și asigura supremația în lumea interlopă din oraș, supremație ce atrage avantaje pecuniare ca urmare a implicării în profitul unor acte infracționale desfășurate de alte persoane și, totodată, pe fondul unor conflicte de natură financiară avute cu Laurențiu Cătălin Radu, Ion Gheorghe, zis Toma, și persoane din anturajul acestora, Bogdan Bujor a organizat activități de intimidare și ulterior anihilare a concurenței folosindu-i în aceste activități în principal pe Randi Tokar, Ciprian Rîpanu, Florina Urziceanu și Sorin Sonea, precum și alte persoane folosite punctual.

Începând cu luna martie a anului 2012, această grupare a organizat și executat mai multe acte de violență având ca țintă pe Laurențiu Cătălin Radu, patronul mai multor localuri publice din Reșița și pe prietenul acestuia Ion Gheorghe, zis Toma, considerați de grupare ca fiind principalii lideri ai lumii interlope din Reșița.

Astfel la mijlocul lunii martie a anului 2012, într-o dimineață, în jurul orei 5.00, a luat foc autoturismul marca Porsche aparținându-i lui Laurențiu Cătălin Radu.

Imediat după Sărbătorile de Paști, tot într-o dimineață, în jurul orei 5.00, au fost sparte geamurile locuinței lui Radu, fiind găsite trei bucăți de cărămidă. La scurt timp au fost distruse trei autoturisme ale lui Laurențiu Radu și Ion Gheorghe, staționate în benzinăria OMV din cartierul reșițean Triaj.

Astfel, în contextul intimidării lui Radu și Toma, Bogdan Bujor și oamenii acestuia a desfășurat începând cu luna martie și până în prezent acte de intimidare, respectiv atragere de partea lor a unor persoane cunoscute ca fiind prieteni cu cei doi.

În cursul lunii aprilie 2012, Ciprian Rîpanu l-a contactat, sub pretextul unor zvonuri privind conflicte existente, pe Gabriel Bordea, zis Bitu, pe care l-a șantajat, solicitându-i să rupă orice legătură cu Radu și Toma și să treacă de partea grupării lui Bujor, în caz contrar urma să execute acte de violență asupra familiei sale.

La începutul lunii mai 2012, sub același pretext, Tokar Randi l-a contactat pe Remus Craiovan, zis Pufa, față de acesta executând acte de intimidare și amenințare și cerându-i să treacă de partea grupului condus de Bujor, sa nu mai lucreze în localurile patronate de Radu (Bamboo și Million), în caz contrar dându-i de înțeles că mașina personală îi va sări în aer.

Toate aceste activitati violente au culminat cu tentativa de asasinat asupra lui Laurențiu Cătălin Radu din data de 23 mai 2012.

În urma investigațiilor, anchetatori au stabilit că Bogdan Bujor, în 23 mai 2012, aflat în București, a coordonat toate activitățile de pregătire a acțiunii, respectiv obținerea datelor privind deplasarea țintelor sale – Radu și Toma -, planificarea misiunilor membrilor grupului aflați în Reșița, pregătirea autoturismului care urma să fie folosit pentru a fi evitată posibilitatea ca organele statului să-l identifice (un autoturism necunoscut în oraș cu numere false de Spania), asigurarea intrării în oraș fără a ști cineva acest fapt, având în vedere că din cauza evenimentelor anterioare el avea convingerea că va fi principalul suspect.

În dimineața de 21 mai 2012, Bogdan Bujor, împreună cu Tokar Randi, a venit în oraș luându-și măsuri de precauție. Florina Urziceanu s-a deplasat cu un autoturism în Gara Băile-Herculane de unde i-a preluat pe cei doi și au venit toți în Reșița pe drum ocolitor, respectiv pe ruta Bozovici-Anina.
La Reșița au mers într-o garsonieră pregătită de Sorin Sonea.

În 22 mai 2012 Bujor Bogdan a pândit domiciliul lui Laurențiu Cătălin Radu, potrivit indicațiilor date în 23 mai 2012 lui Tokar Randi.

În cadrul activităților de monitorizare fiind certă intenția grupării, a fost sesizată, de către SCCO Caraș-Severin, Poliția Municipiului Reșița, care a procedat la verificarea autoturismului indicat ca fiind folosit de suspecți. Astfel, în jurul orei 20.30, Ciprian Rîpanu și Randi Tokar, cei doi dintre membrii grupării ce făceau parte din celula de executare a actelor cu violență, au fost depistați în autoturism în imediata apropiere a locuinței țintei atentatului.

Ei au fost duși la sediul Poliției Municipiului Reșița pentru cercetării, asupra lor fiind identificate două pistoale – unul marca Zoraki, calibru 9, și 12 cartușe aferente și unul M 57 calibru 7,62 cu opt cartușe aferente -, două perechi de mănuși, două perechi ochelari de soare, o perucă, un pumnal și două pet-uri cu miros de carburant.

În cazul Rîpanu și Tokar, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au solicitat instanței arestarea preventivă a lor, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cererea fiind admisă, informează, vineri, 25 mai.

Judecătoria Reșița a emis unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaților pentru o perioadă de 29 de zile.

În urma cercetărilor, luni, 29 mai, din dispoziția procurorului DIICOT- Biroul Teritorial Caraș-Severin, polițiștii din cadrul SCCO Caraș-Severin și BCCO Timișoara, au procedat la efectuarea a nouă descinderi domiciliare și conducerea la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraș-Severin a unui număr de șase persoane, membrii ai grupării precum și persoane suspecte a fi sprijinit activitatea acesteia.

De asemenea cu sprijinul DCCO din cadrul IGPR a fost identificat și reținut pe raza municipiul București unul din liderii grupării, numitul Bogdan Bujor, care a fost adus la Reșița pentru cercetări, susțin anchetatorii. La percheziția locuinței unde se ascundea aceasta s-au găsit un pistol cu gaz, patru cuțite și un dispozitiv anti-interceptare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete