LITORAL 2020. Românii care merg în vacanță în Grecia sau Bulgaria ar putea să nu mai stea în izolare la întoarcere

Redactor:
Gândul
LITORAL 2020. Românii care merg în vacanță în Grecia sau Bulgaria ar putea să nu mai stea în izolare la întoarcere
Românii care merg în vacanță în Grecia sau Bulgaria nu mai trebuie să stea în izolare la întoarcere (FOTO: Shutterstock)

Premierul Ludovic Orban a anunțat în ședința BEx PNL de marți, 2 iunie, că în această perioadă se lucrează la unele măsuri, aplicabile din data de 15 iunie, prin care să le permită românilor care merg în vacaanță în Grecia sau Bulgaria să revină în țară fără condiţia de a intra în izolare pentru 14 zile.

În acest context, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) monitorizează situaţia din cele două ţări pentru vedea dacă acestea rămân sub coeficientul de risc privind infectarea cu noul coronavirus, adică sub pragul de 4 sau 5, potrivit Digi 24.

Decizia vine după revizuirea evaluării epidemiologice realizază de România la începutul lunii aprilie. De atunci şi până acum, însă, epidemia de coronavirus a cunoscut o stagnare sau chiar o scădere în cele două state europene.

În acest moment, în Grecia sunt raportate 2.937 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care 179 de morţi, iar în Bulgaria erau 2.538 de astfel de cazuri şi 144 de decese.

Grecia redeschide turismul fără carantină sau testare obligatorie pentru coronavirus. Când se va întâmpla această relaxare

Turismul în Grecia se va redeschide treptat, începând cu 15 iunie, și nu se vor impune măsuri de carantină sau testări obligatorii. Data la care se va începe redeschiderea turismului este mai devreme decât stabiliseră autoritățile inițial.

Turiștii vor putea merge în vacanță în Grecia începând cu data de 15 iunie și nu vor fi carantinați sau testate obligatoriu pentru coronavirus. Totuși, se vor realiza teste aleatorii pentru a putea fi ținut sub control un eventual val de infectare.

LITORAL 2020. Cât puteți scoate din buzunar pentru cazarea în hoteluri de trei, patru sau cinci stele de pe Litoralul Mării Negre. Și Bulgaria, și Grecia au oferte pentru români

La hotelurile de trei stele din Eforie Nord, „tarifele pentru o noapte sunt destul de mici”, diminuate vizibil față de ceea ce aveau în ofertă agențiile de turism în la începutul anului.

De altfel, în iunie, pentru cazarea în hotelurile de trei stele din Eforie Nord, românii ar putea scoate din buzunar între 20 – 25 euro/noapte, în iulie, sume care variază între 48 – 53 euro/persoană, în august, prețuri cuprinse în intervalul 53 – 55 euro/persoană, iar în septembrie, suma de 20 de euro/persoană.

Tot la trei stele, în Mamaia prețurile ajung la o medie de 30 – 50 de euro/persoană/noapte, potrivit reprezentanților unei agenții de turism care a realizat o analiză independentă a prețurilor la cazările din hotelurile de trei, patru și cinci stele din principalele stațiuni din România, Bulgaria și Grecia.

×

Urmăriți Gândul LIVE Înnebuniți după șaorma cu de toate. Chiar și cu amendă. Vorbim de doi deputați PSD care n-au vrut să poarte masca în interiorul unui local care vinde șhaorma. Ba chiar au fost și violenți. Și uite așa, au dat o grămadă de bani pentru specialitatea oriental. https://www.gandul.ro/19465630Gelu Duminică și Mihai Morar, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 7 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide