Liviu Dragnea, victorie în instanță! Ce au decis magistrații în cazul fostului lider al PSD, aflat la Penitenciarul Rahova. “Respinge ca inadmisibilă…”

Liviu Dragnea, victorie în instanță! Ce au decis magistrații în cazul fostului lider al PSD, aflat la Penitenciarul Rahova. “Respinge ca inadmisibilă...”
Liviu Dragnea, victorie în instață! Ce au decis magistrații în cazul fostului lider al PSD, aflat la Penitenciarul Rahova. “Respinge ca inadmisibilă...”
Publicat: 15/09/2020, 14:20
Actualizat: 15/09/2020, 19:05

Liviu Dragnea a câștigat procesul pe care l-a intentat Penitenciarului Rahova, unde își ispășește pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare pe care a primit-o în urma angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Instanța a decis că fostului lider al PSD i s-a încălcat dreptul la muncă, decizia fiind definitivă.

Interviul pe care Liviu Dragnea l-a acordat din spatele gratiilor i-a adus numeroase sancțiuni. I s-a retras dreptul la pachete pentru 30 de zile, dar i s-a interzis și dreptul de muncă, situație care l-a deranjat enorm. Ulterior, ex-liderul PSD a constestat interdicția primită de a mai lucra la atelierul Penitenciarului Rahova. Și, spre mare lui satisfacție, magistrații i-au dat dreptate.

În baza art. 29 alin. 5 din Legea 47/1992 respinge, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate, invocată de petentul Dragnea Nicolae Liviu. În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 684/I9.08.2O20 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020 – 15.09.2020„, se arată în decizia instanţei, potrivit romaniatv.net.

Ce au mai decis magistrații referitor la Liviu Dragnea

Liviu Dragnea nu poate fi, însă, pe deplin mulțumit pentru că magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au menținut alte pedepse luate de Penitenciarul Rahova împotriva fostului lider al PSD.

În baza art. 104 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul Penitenciar Bucureşti Rahova împotriva încheierii nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova.

Reţine în sarcina intimatului Dragnea Nicolae Liviu săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de dispoziţiile art. 81 lit.l) şi dispoziţiile art. 82 lit q) din Legea nr. 254/2013. Menţine sancţiunea disciplinară aplicată intimatului, astfel cum a fost redusă prin încheierea nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova„, au hotărât magistraţii.

Art. 81 lit.l) din Legea nr. 254/2013 prevede: „Persoanele condamnate au următoarele obligaţii: (…) să respecte orice altă obligaţie care rezultă din prezenta lege, din regulamentul de aplicare a acesteia, din ordinele şi deciziile emise în baza acestora şi din Regulamentul de ordine interioară al penitenciarului”, iar art. 82 lit.q) stipulează: „Persoanelor condamnate le sunt interzise: (…) utilizarea în mod necorespunzător sau în alte scopuri a bunurilor puse la dispoziţie de administraţia penitenciarului„.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului