Liviu Dragnea, victorie în instanță! Ce au decis magistrații în cazul fostului lider al PSD, aflat la Penitenciarul Rahova. “Respinge ca inadmisibilă…”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Liviu Dragnea, victorie în instanță! Ce au decis magistrații în cazul fostului lider al PSD, aflat la Penitenciarul Rahova. “Respinge ca inadmisibilă…”
Liviu Dragnea, victorie în instață! Ce au decis magistrații în cazul fostului lider al PSD, aflat la Penitenciarul Rahova. “Respinge ca inadmisibilă...”

Liviu Dragnea a câștigat procesul pe care l-a intentat Penitenciarului Rahova, unde își ispășește pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare pe care a primit-o în urma angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Instanța a decis că fostului lider al PSD i s-a încălcat dreptul la muncă, decizia fiind definitivă.

Interviul pe care Liviu Dragnea l-a acordat din spatele gratiilor i-a adus numeroase sancțiuni. I s-a retras dreptul la pachete pentru 30 de zile, dar i s-a interzis și dreptul de muncă, situație care l-a deranjat enorm. Ulterior, ex-liderul PSD a constestat interdicția primită de a mai lucra la atelierul Penitenciarului Rahova. Și, spre mare lui satisfacție, magistrații i-au dat dreptate.

În baza art. 29 alin. 5 din Legea 47/1992 respinge, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate, invocată de petentul Dragnea Nicolae Liviu. În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 684/I9.08.2O20 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020 – 15.09.2020„, se arată în decizia instanţei, potrivit romaniatv.net.

Ce au mai decis magistrații referitor la Liviu Dragnea

Liviu Dragnea nu poate fi, însă, pe deplin mulțumit pentru că magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au menținut alte pedepse luate de Penitenciarul Rahova împotriva fostului lider al PSD.

În baza art. 104 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul Penitenciar Bucureşti Rahova împotriva încheierii nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova.

Reţine în sarcina intimatului Dragnea Nicolae Liviu săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de dispoziţiile art. 81 lit.l) şi dispoziţiile art. 82 lit q) din Legea nr. 254/2013. Menţine sancţiunea disciplinară aplicată intimatului, astfel cum a fost redusă prin încheierea nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova„, au hotărât magistraţii.

Art. 81 lit.l) din Legea nr. 254/2013 prevede: „Persoanele condamnate au următoarele obligaţii: (…) să respecte orice altă obligaţie care rezultă din prezenta lege, din regulamentul de aplicare a acesteia, din ordinele şi deciziile emise în baza acestora şi din Regulamentul de ordine interioară al penitenciarului”, iar art. 82 lit.q) stipulează: „Persoanelor condamnate le sunt interzise: (…) utilizarea în mod necorespunzător sau în alte scopuri a bunurilor puse la dispoziţie de administraţia penitenciarului„.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Bancul Zilei: Ce au elevele de 4 ori, studentele de 3 ori, amantele de 2...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
BOMBĂ! Ceaușescu era să scape de execuție! Cine i-a dat sfatul care îl putea lăsa...
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
ONU avertizează că urmează cele mai grave crize din istorie. „2021 va fi un an...
Bancul Zilei: Ce au elevele de 4 ori, studentele de 3 ori, amantele de 2...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
Calendar ortodox 5 decembrie. Ce mari sfinți prăznuim azi
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Băiatul lui Jorge poartă haine de fete! Ce a declarat artistul despre alegerile fiului său:...
Inchide