Liviu Dragnea, audiat online la Judecătoria Sectorului 5 după interviul din închisoare: ”Partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale, și Anca Alexandrescu era în bucătărie”

Liviu Dragnea, audiat online la Judecătoria Sectorului 5 după interviul din închisoare: ”Partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale, și Anca Alexandrescu era în bucătărie”
Liviu Dragnea, audiat online la Judecătoria Sectorului 5 după interviul din închisoare: ”Partenera mea de viață era acasă, îmbracată în pijamale, și Anca Alexandrescu era în bucătărie”
Publicat: 08/09/2020, 12:43
Actualizat: 08/09/2020, 12:46

Interviul pe care fostul lider PSD – Liviu Dragnea – l-a acordat din spatele gratiilor Penitenciarului Rahova a stârnit controverse diverse, iar în ceea ce privește statutul său de deținut s-a ajuns la pedepse. 

Din cauza interviului, Liviu Dragnea a primit o sancțiune disciplinară constând în retragerea dreptului la pachete pentru 30 de zile, dar i s-a interzis și dreptul la muncă în atelierul închisorii. Liviu Dragnea a fost audiat, online, la Judecătoria Sectorului 5, în legătură cu acest interviu, iar fostul lider PSD a susținut că nici măcar nu s-a gândit că va fi sancționat, asta din cauză că respectiva convorbire – pe care a avut-o cu Anca Alexandrescu și cu partenera sa de viață, Irina Tănase – nu trebuia percepută ca fiind un ”interviu” în adevăratul înțeles al cuvântului.

”În ceea ce privește abaterea disciplinară reținută în sarcina mea, declar nu m-am gândit voi fi sancționat pentru am avut o convorbire online cu altă persoană, convorbire care în viziunea mea nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă”, a declarat Liviu Dragnea în timpul audierii.

Declar faptul după încheierea convorbirii online, interlocutoarea mea mi-a comunicat fapul a înregistrat convorbirea și urmează o pună pe Facebook. În privința acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucât din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întâmplă în exteriorul penitenciarului. De două luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi”

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: ”Recunosc nu m-am gândit în această țară poți fi pedepsit pentru că-ți exprimi niște opinii”

Liviu Dragnea a mai dezvăluit, în timpul acestei audieri, că un interviu nu se poate desfășura decât în anumite condiții, iar Irina Tănase, spre exemplu, se afla acasă și era îmbrăcată în pijamale.

La rândul ei, și Anca Alexandrescu era ”îmbrăcată lejer” și se afla în bucătărie. ”În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta”, a insistat Liviu Dragnea.

”Aș vrea mai spun în această convorbire am fost trei persoane. Doamna Alexandrescu, eu și partenera mea de viață, Irina Tănase, și ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dvs, partenera mea de viață era acasă îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer”, a spus fostul lider PSD, potrivit romania.net.

”În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. Bănuiesc oricine se mai uită la televiziunile de știri și vede interviurile se realizează în alte condiții, cu o anumită tematică, și așa mai departe”

Liviu Dragnea

”De un an și jumătate îmi este interzis dreptul de a lua legătură cu presa”

În timpul audierii online, Liviu Dragnea a ținut și să precizeze că – de un an și jumătate – nu are dreptul de a lua legătura cu presa, cu toate că a primit nenumărate solicitări din partea mass-media.

Mai mult, Dragnea și-a exprimat nedumerirea în legătură cu pedeapsa pe care a primit-o în penitenciar doar pentru și-a exprimat ”niște opinii”.

”Îmi aduc aminte din nou ce scria la acea motivare a penitenciarului, mi-am exprimat opinii, știam de impactul pe care o -l aibă o discuție a mea cu cineva. Înseamnă asta e adevărul, asta e explicația pentru care de un an și jumătate îmi este interzis dreptul de a lua legătură cu presa, în ciuda nenumăratelor solicitări de la presă. De asemenea, trebuie fiu pedepsit, înțeleg, pentru într-o convorbire îmi exprim niște opinii. Recunosc nu m-am gândit în această țară poți fi pedepsit pentru că-ți exprimi niște opinii”, a mai spus fostul lider PSD.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară