Liviu Dragnea, audiat online la Judecătoria Sectorului 5 după interviul din închisoare: ”Partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale, și Anca Alexandrescu era în bucătărie”

Liviu Dragnea, audiat online la Judecătoria Sectorului 5 după interviul din închisoare: ”Partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale, și Anca Alexandrescu era în bucătărie”
Liviu Dragnea, audiat online la Judecătoria Sectorului 5 după interviul din închisoare: ”Partenera mea de viață era acasă, îmbracată în pijamale, și Anca Alexandrescu era în bucătărie”
Publicat: 08/09/2020, 12:43
Actualizat: 08/09/2020, 12:46

Interviul pe care fostul lider PSD – Liviu Dragnea – l-a acordat din spatele gratiilor Penitenciarului Rahova a stârnit controverse diverse, iar în ceea ce privește statutul său de deținut s-a ajuns la pedepse. 

Din cauza interviului, Liviu Dragnea a primit o sancțiune disciplinară constând în retragerea dreptului la pachete pentru 30 de zile, dar i s-a interzis și dreptul la muncă în atelierul închisorii. Liviu Dragnea a fost audiat, online, la Judecătoria Sectorului 5, în legătură cu acest interviu, iar fostul lider PSD a susținut că nici măcar nu s-a gândit că va fi sancționat, asta din cauză că respectiva convorbire – pe care a avut-o cu Anca Alexandrescu și cu partenera sa de viață, Irina Tănase – nu trebuia percepută ca fiind un ”interviu” în adevăratul înțeles al cuvântului.

”În ceea ce privește abaterea disciplinară reținută în sarcina mea, declar nu m-am gândit voi fi sancționat pentru am avut o convorbire online cu altă persoană, convorbire care în viziunea mea nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă”, a declarat Liviu Dragnea în timpul audierii.

Declar faptul după încheierea convorbirii online, interlocutoarea mea mi-a comunicat fapul a înregistrat convorbirea și urmează o pună pe Facebook. În privința acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucât din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întâmplă în exteriorul penitenciarului. De două luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi”

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: ”Recunosc nu m-am gândit în această țară poți fi pedepsit pentru că-ți exprimi niște opinii”

Liviu Dragnea a mai dezvăluit, în timpul acestei audieri, că un interviu nu se poate desfășura decât în anumite condiții, iar Irina Tănase, spre exemplu, se afla acasă și era îmbrăcată în pijamale.

La rândul ei, și Anca Alexandrescu era ”îmbrăcată lejer” și se afla în bucătărie. ”În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta”, a insistat Liviu Dragnea.

”Aș vrea mai spun în această convorbire am fost trei persoane. Doamna Alexandrescu, eu și partenera mea de viață, Irina Tănase, și ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dvs, partenera mea de viață era acasă îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer”, a spus fostul lider PSD, potrivit romania.net.

”În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. Bănuiesc oricine se mai uită la televiziunile de știri și vede interviurile se realizează în alte condiții, cu o anumită tematică, și așa mai departe”

Liviu Dragnea

”De un an și jumătate îmi este interzis dreptul de a lua legătură cu presa”

În timpul audierii online, Liviu Dragnea a ținut și să precizeze că – de un an și jumătate – nu are dreptul de a lua legătura cu presa, cu toate că a primit nenumărate solicitări din partea mass-media.

Mai mult, Dragnea și-a exprimat nedumerirea în legătură cu pedeapsa pe care a primit-o în penitenciar doar pentru și-a exprimat ”niște opinii”.

”Îmi aduc aminte din nou ce scria la acea motivare a penitenciarului, mi-am exprimat opinii, știam de impactul pe care o -l aibă o discuție a mea cu cineva. Înseamnă asta e adevărul, asta e explicația pentru care de un an și jumătate îmi este interzis dreptul de a lua legătură cu presa, în ciuda nenumăratelor solicitări de la presă. De asemenea, trebuie fiu pedepsit, înțeleg, pentru într-o convorbire îmi exprim niște opinii. Recunosc nu m-am gândit în această țară poți fi pedepsit pentru că-ți exprimi niște opinii”, a mai spus fostul lider PSD.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Momentul când DJ Lalla se îndreaptă spre plajă, surprins în imagini. Ultimele clipe din viaţa...
Colecție de mașini, descoperită abandonată într-un depozit. Încă au foliile din fabrică pe ele
VIDEO - Ultimele imagini cu DJ Lalla! Cum a fost surprinsă tânăra cu doar două...
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Cum a murit DJ Lalla? Au venit rezultatele! Tatăl artistei e distrus
Oana Zăvoranu, schimbare radicală după divorț. Vedeta are planuri mari
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse