Liviu Dragnea, audiat online la Judecătoria Sectorului 5 după interviul din închisoare: ”Partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale, și Anca Alexandrescu era în bucătărie”

Redactor:
Cristian Lisandru
Liviu Dragnea, audiat online la Judecătoria Sectorului 5 după interviul din închisoare: ”Partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale, și Anca Alexandrescu era în bucătărie”
Liviu Dragnea, audiat online la Judecătoria Sectorului 5 după interviul din închisoare: ”Partenera mea de viață era acasă, îmbracată în pijamale, și Anca Alexandrescu era în bucătărie”

Interviul pe care fostul lider PSD – Liviu Dragnea – l-a acordat din spatele gratiilor Penitenciarului Rahova a stârnit controverse diverse, iar în ceea ce privește statutul său de deținut s-a ajuns la pedepse. 

Din cauza interviului, Liviu Dragnea a primit o sancțiune disciplinară constând în retragerea dreptului la pachete pentru 30 de zile, dar i s-a interzis și dreptul la muncă în atelierul închisorii. Liviu Dragnea a fost audiat, online, la Judecătoria Sectorului 5, în legătură cu acest interviu, iar fostul lider PSD a susținut că nici măcar nu s-a gândit că va fi sancționat, asta din cauză că respectiva convorbire – pe care a avut-o cu Anca Alexandrescu și cu partenera sa de viață, Irina Tănase – nu trebuia percepută ca fiind un ”interviu” în adevăratul înțeles al cuvântului.

”În ceea ce privește abaterea disciplinară reținută în sarcina mea, declar nu m-am gândit voi fi sancționat pentru am avut o convorbire online cu altă persoană, convorbire care în viziunea mea nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă”, a declarat Liviu Dragnea în timpul audierii.

Declar faptul după încheierea convorbirii online, interlocutoarea mea mi-a comunicat fapul a înregistrat convorbirea și urmează o pună pe Facebook. În privința acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucât din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întâmplă în exteriorul penitenciarului. De două luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi”

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: ”Recunosc nu m-am gândit în această țară poți fi pedepsit pentru că-ți exprimi niște opinii”

Liviu Dragnea a mai dezvăluit, în timpul acestei audieri, că un interviu nu se poate desfășura decât în anumite condiții, iar Irina Tănase, spre exemplu, se afla acasă și era îmbrăcată în pijamale.

La rândul ei, și Anca Alexandrescu era ”îmbrăcată lejer” și se afla în bucătărie. ”În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta”, a insistat Liviu Dragnea.

”Aș vrea mai spun în această convorbire am fost trei persoane. Doamna Alexandrescu, eu și partenera mea de viață, Irina Tănase, și ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dvs, partenera mea de viață era acasă îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer”, a spus fostul lider PSD, potrivit romania.net.

”În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. Bănuiesc oricine se mai uită la televiziunile de știri și vede interviurile se realizează în alte condiții, cu o anumită tematică, și așa mai departe”

Liviu Dragnea

”De un an și jumătate îmi este interzis dreptul de a lua legătură cu presa”

În timpul audierii online, Liviu Dragnea a ținut și să precizeze că – de un an și jumătate – nu are dreptul de a lua legătura cu presa, cu toate că a primit nenumărate solicitări din partea mass-media.

Mai mult, Dragnea și-a exprimat nedumerirea în legătură cu pedeapsa pe care a primit-o în penitenciar doar pentru și-a exprimat ”niște opinii”.

”Îmi aduc aminte din nou ce scria la acea motivare a penitenciarului, mi-am exprimat opinii, știam de impactul pe care o -l aibă o discuție a mea cu cineva. Înseamnă asta e adevărul, asta e explicația pentru care de un an și jumătate îmi este interzis dreptul de a lua legătură cu presa, în ciuda nenumăratelor solicitări de la presă. De asemenea, trebuie fiu pedepsit, înțeleg, pentru într-o convorbire îmi exprim niște opinii. Recunosc nu m-am gândit în această țară poți fi pedepsit pentru că-ți exprimi niște opinii”, a mai spus fostul lider PSD.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
S-au schimbat zodiile. Iată ce te influențează ACUM
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ASTA a fost cea mai mare slăbiciune a lui Ceaușescu! Se întâmpla într-o cameră capitonată...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Reacția rușilor, după ce România a primit rachete Patriot: Vor fi considerate ținte în cazul...
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Îi apăreau mereu pete negre în bucătărie și nu înțelegea ce se întâmplă. Ulterior, femeia...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
SECRETUL teribil ascuns în fructele de SMOCHIN. Dacă ai mâncat vreodată, trebuie să afli ce...
Lista școlilor care SE ÎNCHID! Au fost descoperite focare de coronavirus. Informații oficiale
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
Inchide