Locatarii din Confort City, mutați de la Rin Grand, pentru a fi cazați participanți la mitingul USL

Locatarii din Confort City, mutați de la Rin Grand, pentru a fi cazați participanți la mitingul USL
Publicat: 16/10/2012, 20:30
Actualizat: 28/09/2018, 02:56

Locatarii din Confort City aflați la Rin Grand Hotel după incendiul din 2 octombrie au fost notificați, luni, să elibereze camerele până marți la ora 21.00 și să se mute la hotelul Rin din Otopeni, motivul fiind cazarea unor participanți la mitingul USL de miercuri din Capitală.

Cei cazați la Rin Grand din sectorul 4 au primit, luni, o notificare de la conducerea hotelului, în care se precizează că unitatea „va găzdui o serie de evenimente pentru care a fost contractată și cazarea participanților”, motiv pentru care ei vor fi „relocați” în hotelul Rin Express din Otopeni.

„Ne-au anunța aseară (luni n.r.) că au un eveniment și nu mai au nicio cameră liberă. Spuneau că au fost închiriate camerele mai demult. Vă dați seama că ne e greu, avem copii la școală aici, în zonă. Ne-au și spus că după ora 21.00 cartelele nu vor mai funcționa, ca nu care cumva să ne treacă prin cap să nu le predăm”, a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre locatari.

Personalul de la Rin Grand a confirmat pentru MEDIAFAX, marți seară, că hotelul va primi mai mulți membri ai delegațiilor din țară venite în București pentru mitingul USL care va avea loc miercuri, pe Arena Națională, între 18.00 și 20.00.

Locatarii din Confort City nu au fost anunțați în notificare cât timp vor sta la hotelul Rin din Otopeni, unde vor avea asigurate gratuit, de asemenea, micul dejun și cina.

Hotelurile Rin și ansamblul rezidențial Confort City sunt deținute de frații Robert și Ionuț Negoiță și au fost dezvoltate prin firma Domus Stil.

Locatarilor blocului din ansamblul Confort City afectat de incendiul din 2 octombrie li s-a oferit, începând din seara aceleiași zile, cazare în hotelurile dezvoltatorului.

Incendiul din ansamblul rezidențial Confort City, aflat în localitatea ilfoveană Popești-Leordeni, la granița cu Sectorul 3 al Capitalei, a izbucnit la mansarda unui bloc din complex.

Echipaje de intervenție au constatat că mansarda construcției ardea în proporție de 100 la sută și se extindea către etajele 10 și 9. Incendiul a fost stins după mai multe ore, intervenția pompierilor fiind îngreunată de barierele de acces și de mașinile parcate în zonă, dar și de faptul că rețeaua de hidranți a complexului Confort City nu a funcționat.

Aproximativ 640 de persoane au fost afectate de incendiul din complexul Confort City, în urma căruia au fost distruse aproape în totalitate 24 de apartamente aflate la mansardă, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune în proporție de 10 – 30 la sută. Totodată, unele dintre apartamentele situate la etajele inferioare au suferit daune de maximum 5 la sută, din cauza apei folosite la stingerea incendiului, iar pe o suprafață de aproximativ 5 la sută a fost afectată izolația de polistiren a imobilului, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) în ziua următoare.

Reprezentanții Domus Stil au transmis într-un comunicat, pe 4 octombrie, că vor pune la dispoziția tuturor proprietarilor ale căror apartamente au fost „distruse de incendiu” alte locuințe, în cadrul complexului, până la readucerea celor distruse la stadiul inițial. În ceea ce-i privește pe proprietarii apartamentelor care nu mai dispun, în prezent, de utilități, aceștia pot fi cazați în continuare în hotelurile dezvoltatorului, până când apartamentele lor „vor avea condiții de bază necesare locuirii”. Oamenii cazați la hotel vor avea micul dejun și cina incluse, potrivit comunicatului citat.

Primarul din Popești-Leordeni, Petre Iacob, a precizat ulterior pentru MEDIAFAX că au fost afectate 243 de apartamente din imobil, iar majoritatea locatarilor din acestea au fost cazați la hotel. Totodată, au fost alocate 48 de apartamente în complex pentru proprietarii ale căror apartamente au fost cele mai afectate, a mai spus edilul.

Comisia de anchetă a cauzelor probabile ale incendiului, formată din specialiști de la ISU București, ISU Ilfov și ai Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov, a stabilit că incendiul s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansardă, sursa probabilă de aprindere fiind un scurtcircuit electric sau efect termic al curentului electric, declanșat, cel mai probabil, de defecțiuni apărute pe timpul exploatării unui aparat electrocasnic, respectiv un frigider, a anunțat IGSU, la 11 octombrie.

Condițiile care au favorizat dezvoltarea și propagarea incendiului au fost prezența materialelor combustibile în structura mansardei și a acoperișului, lipsa compartimentării cu elemente rezistente la foc în acest spațiu, precum și prezența vântului, potrivit rezultatelor anchetei.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...