Locuri de muncă în Norvegia, Slovenia, Polonia și Ungaria disponibile prin rețeaua Eures

Locuri de muncă în Norvegia, Slovenia, Polonia și Ungaria disponibile prin rețeaua Eures
Publicat: 03/12/2012, 16:07
Actualizat: 29/07/2014, 16:56

Medici, ingineri, mecanici auto sau lucrători agricoli pot să-și găsească un loc de muncă în Norvegia, Slovenia, Polonia sau Ungaria, posturile disponibile putând fi accesate prin rețeaua europeană Eures.

În rețeaua Eures sunt disponibile în Slovenia două posturi pentru medici, în specialitățile psihiatrie și ortopedie.

Postul de medic specialist în psihiatrie este disponibil la o clinică din Ljubljana, programul de lucru fiind de 40 ore pe săptămână, în ture. Medicii interesați de acest post trebuie să aibă cunoștințe foarte bune de limbă slovenă, salariul oferit fiind de 2.300 de euro net pe lună, la care se adaugă cheltuieli de călătorie și mese.

Postul de medic ortoped este tot în Ljubljana, fiind căutate pentru acesta persoane care să cunoască limba engleză foarte bine, dar să aibă și cunoștințe de bază de limbă slovenă. Salariul oferit de angajator este de 5.000 de euro lunar.

În Polonia angajatorii oferă șapte posturi de consultant monitorizare sisteme IT, responsabilitățile fiind de asigurare a funcționării corespunzătoare a infrastructurii IT, supraveghere și întreținere a sistemelor de software, primirea, înregistrarea și clasificarea cererilor clienților, rezolvarea problemelor și menținerea cntactului cu alte echipe atunci când o problemă nu poate fi rezolvată. De asemenea, consultanții trebuie să participe la elaborarea și punerea în aplicare a noilor proceduri referitoare la supravegherea infrastructurii în cadrul unei companii de consultanță IT care operează pe piața europeană.

Persoanele interesate de aceste posturi trebuie să aibă cel puțin studii postliceale, bune cunoștințe de MS Office, să știe franceză cel puțin la nivelul B2 și limba poloneză la nivel elementar, nefiind solicitată experiență anterioară. Salariul oferit de angajator este de 4.000 de zloți polonezi brut pe lună.

În Finlanda este disponibil un post de operator CNC pentru operare și programare mașini orizontale în sistem Heidenhain, pentru care se cere experiență în domeniu și în lucrul cu obiecte grele, dar și abilitatea de a înțelege termenii tehnici în limba engleză, fiind necesară cunoașterea acestei limbi la nivel mediu. Salariul oferit este de aproximativ 12 euro pe oră.

În Ungaria este disponibil, prin rețeaua Eures, un post de casier valută, fiind necesar ca persoanele interesate să aibă cel puțin 12 clase, cunoștințe de operare calculator, cazier curat și să cunoască limbile română și maghiară. Salariul oferit este de 1.080.000 forinți brut pe lună.

Angajatori din Norvegia caută doi lucrători agricoli în ferme de vaci și porci, posturi pentru care solicitanții trebuie să aibă recomandare de la angajatori anteriori privind experiența în creșterea animalelor. De asemenea, candidații trebuie să aibă permis conducere pentru tractor, să poată lucra în echipă și și să aibă bune cunoștințe de limbă engleză. Salariul oferit de angajator va fi echivalentul plătit în agricultură conform legislației norvegiene, plus un comision. Cazarea va fi inclusă în salariu, incluzând dormitor propriu, living, bucătărie și baie la comun).

Tot în Norvegia mai este disponibil un post de inginer structural, care să fie responsabil cu proiectarea structurilor de beton și gurilor de vizitare, întocmirea documentelor și desenelor de întăriri, analize de stres și asigurarea securității la locul de muncă în șantier. Cei interesați trebuie să aibă studii superioare, de preferință master, experiență în proiectare și management de proiect, cunoștințe 2D+3D, analiza FEM, proiectare complicată în beton și oțel și să vorbească fluent limba engleză. Salariul oferit este de 52.000 de euro brut pe an pentru început, acesta urmând să fie acordat și în funcție de experiență și calificări. De asemenea, angajatorul ajută la găsirea locuinței și în aducerea familiei candidatului în Norvegia. Costul călătoriei pentru interviu în Norvegia va fi plătit de firmă.

De asemenea, în Norvegia mai sunt disponibile cinci posturi de inginer căi ferate, drumuri și poduri, pentru care se cer studii superioare tehnice în domeniu, experiență trei ani, engleza tehnică scris și vorbit, cunoașterea limbii norvegiene constituind un avantaj. Salariul oferit este de 4.000 de euro brut pe lună pentru început, iar orele suplimentare vor fi plătite în plus.

Un alt angajator din Norvegia caută 10 mecanici auto pentru măsurarea electronică și diagnosticarea automobilelor noi, service, teste 2 și 3, IT. Candidații trebuie să aibă studii de specialitate, trei ani experiență, permis categoria B, flexibilitate și bune cunoștințe de engleză. Salariul oferit este de 18 euro brut pe oră, iar orele suplimentare vor fi plătite în plus.

Alte 10 posturi sunt disponibile pentru operatori CNC cu condiția să aibă cunoștințe de lucru Siemens, Fanuc, Heidenhain, Edge, Cam, Solid, cinci ani de experiență și să vorbească fluent limba engleză. În privința salariului, angajatorul precizează că, pentru început, oferă 18 euro brut pe oră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer