Lovitură pentru cei care circulă cu trotinete electrice. Codul Rutier se modifică drastic: Ministerul de Interne a făcut anunțul

Redactor:
Gandul
Lovitură pentru cei care circulă cu trotinete electrice. Codul Rutier se modifică drastic: Ministerul de Interne a făcut anunțul
Circulația cu trotinete electrice pe drumurile publice va fi reglementată prin Codul Rutier 2020.

MAI a pus în dezbatere un proiect care prevede ca trotinetele pot circula doar pe pistele de biciclete sau pe drumuri unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

De asemenea, trotinetele electrice pot fi conduse de persoane de peste 14 ani, iar casca de protecție este obligatorie până la vârsta de 16 ani.

„Trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar în lipsa acestei piste vor putea circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h. Pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Transportul pasagerilor este interzis”, potrivit proiectului.

O altă prevedere spune că trotineta electrică poate transport O SINGURĂ PERSOANĂ!

„Echiparea trotinetelor electrice care circulă pe drumurile publice cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente este obligatorie, fiind interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare. Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani”, mai stipulează regulamentul.

Cei care nu respectă regulile vor fi amendați ca și șoferii obișnuiți. Nerespectarea acestora privind circulația trotinetelor electrice este o contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni – 6 la 8 puncte-amendă!

FOTO: CRISTIAN MUNTEANU / MEDIAFAX FOTO

Inchide