Lovitură pentru service-urile auto. Decizia luată de reprezentanții RAR după ce au găsit peste 200 de centre fără autorizație de funcționare

Lovitură pentru service-urile auto. Decizia luată de reprezentanții RAR după ce au găsit peste 200 de centre fără autorizație de funcționare
Publicat: 05/12/2017, 12:59

Decizia de închidere a celor 200 de service-uri a fost luată după un control făcut de inspectorii Registrului la 655 de societăți din toată țara.

RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

Sancțiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activități de reparații la sistemul de rulare fără a deține Autorizație Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecțiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condițiilor și reglementărilor legale privind admiterea și menținerea în circulație, neconformitatea de a nu-și păstra și respecta condițiile inițiale de autorizare și lipsa certificatelor de garanție emise pentru lucrările efectuate.

Controalele au fost făcute în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie.

„RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate. Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul și a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto”, se arată în comunicatul emis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase