Lucra în Marea Britanie, dar și-a rupt piciorul și a a ajuns pe drumuri. Povestea tristă a românului nevoit să doarmă pe unde apucă: Am fost abandonat

Redactor:
Florin Jinga
Lucra în Marea Britanie, dar și-a rupt piciorul și a a ajuns pe drumuri. Povestea tristă a românului nevoit să doarmă pe unde apucă: Am fost abandonat
Mihai Călinescu, 29 de ani, a lucrat legal ani de zile în Marea Britanie, dar a ajuns să doarmă prin trenuri și în gări, după ce și-a rupt piciorul într-un accident, iar autoritățile au refuzat să-i acorde ajutor de șomaj.

Ultima dată, românul a lucrat pentru compania Amazon. Viața lui a fost distrusă complet în luna martie a acestui an, când a suferit accidentul la picior. După ce a aflat de la autorități că nu îndeplinește condițiile pentru a primi ajutor de șomaj, Mihai Călinescu a fost nevoit să părăsească apartamentul din Birmingham în care stătea cu chirie, scrie Birmingham Mail.

Românul a mărturisit că după accident nu a avut dreptul la un concediu medical plătit și că a fost sfătuit să-și dea demisia ca să primească șomaj cu care să se poată întreține. Totuși, autoritățile britanice nu i-au acordat sprijin financiar.

Tânărul a ajuns în Marea Britanie în 2015 și a lucrat în mai multe locuri. De fiecare dată a lucrat cu forme legale, dar nu a stat prea mult la niciun job.

„Oricine solicită un ajutor de la stat trebuie să fi plătit asigurarea națională pentru a fi eligibil. Domnul Călinescu nu a lucrat continuu timp de patru ani”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Muncă și Pensii.

„Astfel încât dreptul său de a locui în Marea Britanie are la bază statutul său de persoană în căutarea unui job, el nu se încadrează pentru alte ajutoare. L-am direcționat către organizații locale de sprijin. Aceste reguli au fost aplicate încă de dinaintea referendumului și nu a existat nicio schimbare în ceea ce privește accesul la beneficii”, a mai adăugat oficialul.

Mihai a dezvăluit că mai multe zile a dormit în gări și trenuri.

„Era singurul loc unde puteam dormi și unde era cald. Săream din tren în tren. La sfârșitul zilei, coboram și dormeam pe un peron, până când trenurile porneau din nou. Am făcut asta timp de trei zile”, spune tânărul.

În cele din urmă, un prieten l-a primit în casa lui să doarmă pe o canapea. Acesta speră să-și găsească în cel mai scurt timp un loc de muncă, pentru că altfel va fi nevoit să se întoarcă în România.

„Am plătit taxe încă de când am ajuns în această țară, dar, din nefericire, am fost abandonat. Nimeni n-ar trebui să ajungă să trăiască pe străzi”, a spus românul.

Foto: Captură

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Mașina anului 2021. Modelul electric cu care Volkswagen a câștiga marele premiu
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
A pus bicarbonat de sodiu în Coca Cola. Ce s-a întâmplat după este ireal: ‘Cea...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide