„Lucrarea de intervenție” a CFR în cazul podului din București gata să cadă. USR: „De la nepăsare la premeditare. Aceste poze sunt făcute astăzi”

Publicat: 01/05/2018, 09:59

Asta în condițiile în care pilonii de susținere ai podului se sfărâmă sub greutatea trenurilor care trec, iar armătura de fier-beton corodată ieșise la suprafață.

„Podul Constanța, de la nepăsare la premeditare. Aceste poze sunt făcute astăzi. Au mascat problemele structurale cu ipsos! (LE: adeziv de exterior) Specialiștii pe care i-am consultat ne confirmă că această lucrare are valoare structurală ZERO. Săptămâna trecută autoritățile responsabile au anunțat că se vor realiza lucrări de reparații și am crezut că se va întâmpla în sfârșit ceva normal. Însă astăzi suntem martorii unui act de politiciansim pur: spoiala (în adevăratul sens) unor probleme grave ca urmare a presiunii publice”, scriu cei de la USR sector 1 pe Facebook, publicând o serie de fotografii ala pilonilor podului.

Sursa foto: USR, sector 1

Promisiunile CFR

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat, pe 25 aprilie, că va derula în luna mai 2018 lucrări de intervenție în zona Podului Constanța, în baza avizului emis de Primăria Municipiului București, la solicitarea Regionalei CF București.

„Lucrările de intervenție se vor executa în zona Podului Constanța, administrată de CFR, la km 4+327, în anumite intervale orare doar în cursul nopții, când traficul este mai scăzut, astfel încât impactul acestor lucrări asupra celor care tranzitează zona să fie cât mai mic. Pentru menținerea condițiilor optime și de siguranță rutieră, traficul în zona Podului Constanța, în perioada intervenției, va fi dirijat și semnalizat temporar cu ajutorul indicatoarelor rutiere”, se arăta într-un comunicat.

„Regionala de Căi Ferate București continuă parcurgerea și derularea etapelor premergătoare implementăriiprogramului de reparații la Podul Constanța, pentru zona administrată de CFR SA, până în prezent fiind elaborateExpertiza TehnicășiDALI (documentație tehnico-economică similară studiului de fezabilitate),documentații tehnice obligatorii în vederea demarării procedurilor de lansare a licitației pentruelaborarea proiectului tehnicșiexecuția lucrărilor de reparații. Valoarea estimativă a lucrărilor de reparații, conform devizului general emis, este de 5,13 milioane lei, licitația urmând a fi lansată în semestrul II al acestui an”, mai preciza compania.

Primăria nu poate interveni pentru că podul nu este în administrarea sa

Primăria Capitalei nu poate interveni pentru reparararea podului acesta fiind în administrarea CFR. „Singura instituție abilitată de lege să execute lucrări de consolidare/reabilitare la acest obiectiv este Compania Națională de Căi Ferate CFR SA”, potrivit unui comunicat al PMB.

Instituția precizează că, prin direcția de specialitate, a emis, la cererea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, două autorizații de construire în anul 2006, însă ulterior CFR SA nu a depus nicio altă cerere pentru emiterea autorizațiilor de construire.

De asemenea, primăria susține că sigurul aviz cerut în ultimi ani pentru Podul Constanța a fost în 13 iulie 2017, când, la cererea CFR, PMB a emis un aviz de intervenție pentru „lucrări de îndepărtare a unor fragmente de beton care prin desprinderea lor pun în pericol participanții la traficul rutier în zona Pod Constanța (intersecția Calea Griviței cu sos. Chitilei – Bd Bucureștii Noi), lucrări ce urmau a fi executate de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA București, sucursala regionala București – sectia L3 București”.

„Zilele acestea, specialiștii Municipalității au avut o serie de discuții cu reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, care au dat asigurări că vor demara de urgență procedurile pentru punerea în siguranță a podului, pe care îl vor reabilita concomitent cu lucrările de modernizare a carosabilului ce vor fi realizate de Primăria Capitalei pe Calea Griviței. Menționăm că Primăria Municipiului București are prevăzuți bani în bugetul pe anul 2018 pentru lucrări de reabilitare a carosabilului și a căii de rulare a tramvaielor de pe Calea Griviței, iar Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va actualiza în regim de urgență studiul de fezabilitate pentru supralărgirea Căii Grivița (incluzând zona Podului Constanța) dar și a Bd Bucureștii Noi, pe porțiunea care nu a fost reabilitată odată cu lucrările la linia de metrou M4, astfel încât proiectul să fie demarat anul acesta”, menționează sursa citată.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii