„Mă prinseseră la mijloc, nici n-am văzut cine mă trăgea de păr. Atunci m-am trezit cu piciorul în spate”. Cine este manifestantul care a lovit o jurnalistă la mitingul Antenei 3

„Mă prinseseră la mijloc, nici n-am văzut cine mă trăgea de păr.  Atunci m-am trezit cu piciorul în spate. Cine este manifestantul care a lovit o jurnalistă la mitingul Antenei 3
Publicat: 12/08/2014, 10:40
Actualizat: 21/10/2014, 19:03

Cu toate că polițiștii spun că bărbatul s-a predat la secția de poliție cea mai apropiată, el nu și-a recunoscut fapta de prima dată. A fost nevoie ca poliștiștii să-i spună că a fost filmat și există imagini clare în care el o lovește cu piciorul pe reporteră și în același timp vorbește urât.

Mădălina Dicu a povestit pentru gândul cum s-a petrecut incidentul de duminică. Jurnalista nu l-a văzut pe bărbatul care a lovit-o decât atunci când acesta a fost îndepărtat de către alt jurnalist în afara mulțimii. Împreună cu colegul ei operator , Mădălina se afla pe trotuarul de la Piața Leu, unde erau mai mulți jurnaliști, cu câteva minute înainte de ora oficială de începere a mitingului.

„A fost un accident, cu un domn care a intrat într-un copac uitându-se la manifestanți. Acesta a fugit de la fața locului, iar jandarmii au fugit după el. Am filmat asta și i-am zis operatorului să aducă rucsacul de live să transmitem în redacție. Atunci eu am rămas pe trotuar, împreună cu mai mulți jurnaliști. Ne-am trezit dintr-o dată cu mai mulți pensionari pe lângă noi, veniți de pe partea cealaltă. Ne întrebau ce căutăm acolo. Le-am spus că mă aflu pe domeniu public, pentru că în astfel de momente le răspunzi. Erau mai mulți oameni, foarte vocali. Eu încercam să ies din mulțime, mă prinseseră la mijloc, nici n-am văzut cine mă trăgea de păr. Atunci m-am trezit cu piciorul în spate, dar nu l-am văzut pe individ până nu a intervenit Cristi Dorombach”, a spus reportera Mădălina Dicu.

„Am înțeles de la polițiști că e un om care consideră că e bine ce a făcut”

Aceasta spune că nu a vorbit nicio clipă cu bărbatul, cu toate că l-a mai întâlnit mai târziu în noapte la secția de poliție, unde a depus plângere și trebuit să-l identifice pe cel care a lovit-o.

„L-au adus politiștii și m-au pus să-l identific. Îmi spuneau că el nu mă vede prin geam, dar eu nu-i credeam. L-am văzut apoi pe hol, eu eram cu un politișt, el era cu un politișt, dar nu am vorbit. Când l-am văzut mi-am adus aminte de starea prin care trecusem, m-a apucat scârba. Am înțeles de la polițiști că la început a negat totul, dar apoi când i-au spus că sunt imagini cu el a recunoscut, dar a spus că eu l-am provocat. Am înțeles de la polițiști că e vorba de un om care consideră că e bine ce a făcut, că nu te poți înțelege cu el”, a spus Mădălina. Dosarul cu acest caz a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Cel care l-a îndepărtat pe agresor, jurnalistul Cristian Dorombach, spune că el a venit la manifestație pentru a face fotografii și a relata de la fața locului pentru blogul lui. Bloggerul spune că bărbatul violent a apărut pentru câteva minute, a lovit-o pe jurnalistă și a plecat. „Eu mă dusesem să fac fotografii, dar i-am văzut pe jurnaliști strânși pe scuarul de la Piața Leului și atunci am mers să vorbesc cu ei, îi cunoșteam pe toți. Dar cum am ajuns acolo au venit și manifestanții de peste drum. Ei vroiau să vadă ce televiziuni sunt acolo”, a spus Cristi Dorombach. Acesta spune că oamenii care se strânseseră în jurul jurnanaliștilor l-au lovit și pe el, luând-ul pe sus. „N-am stat de vorbă cu el, doar atât am luat contact cu el cât l-am îndepărtat de acolo. Am dat declarație la Poliție, dar nu l-am identificat încă,. Probabil că o să mai vin încă o dată”, a spus Dorombach.

Ministerul Afacerilor Interne: Bărbatul s-a predat

Reprezentanții sindicatului Dreptatea de la IMGB au spus pentru gândul că nu au în baza de date niciun fost angajat cu numele de Alexandru Gheorghiu.

Reprezetanții Ministerului Afacerilor Interne spun că bărbatul s-a prezentat la Secția 15 Poliție în raza căreia domiciliază, în jurul orei 22.00, susținând că știe că este căutat de Poliție. Imediat după identificare, a fost condus de către polițiști la Secția 22 Poliție care demarase cercetări în cauză.

Alexandru Gheorghiu a fost audiat de polițiști și este cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, infracțiune a cărei acțiune penală se pune în mișcare la
plângerea prealabilă a persoanei vătămate, precum și a celei de tulburarea ordinii și liniștii publice.Pe numele agresorului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”