Mădălina Ghenea, în centrul unei dispute privind regimul Ceaușescu

Mădălina Ghenea, în centrul unei dispute privind regimul Ceaușescu
Publicat: 31/12/2015, 15:37
Actualizat: 10/01/2016, 12:03

Mădălina Ghenea, care cel mai recent a jucat în lungmetrajul „Tinerețe/ Youth”, de Paolo Sorrentino, desemnat marele câștigător al Academiei de Film Europeană (EFA), considerate Oscarurile europene, spune pe pagina sa oficială de Facebook că a acordat un interviu în 2012 revistei GQ Italia, în care a vorbit și despre ce cred părinții săi despre perioada în care România a fost condusă de dictatorul Nicolae Ceaușescu, subiectul fiind unul actual și în prezent.

Declarația sa din acel interviu, în legătură cu regimul comunist din perioada lui Nicolae Ceaușescu, a fost preluată recent de mai multe publicații din România, Mădălina Ghenea fiind astfel dur criticată atât de fanii săi, cât și de diverse persoane publice.

„Nu e, deci, un inteviu actual, iar declarația preluată de presa din România («toată lumea avea ce să mănânce» în timpul lui Ceaușescu, n.r.) nu e însoțită, așa cum ar fi fost firesc, și de întrebarea care precede răspunsul. Dacă s-ar fi întâmplat așa, s-ar fi putut constata că nu e vorba despre părerea mea despre subiect – ar fi fost și greu să am o părere avizată ținând cont că aveam doar doi ani la Revoluție – ci despre ce cred părinții mei referitor la acest subiect!”, a scris Mădălina Ghenea pe contul său de Facebook.

Aceasta precizează că înțelege cât de dur a fost regimul Ceaușescu pentru români, însă consideră că opinia părinților săi cu privire la acea perioadă este împărtășită, în prezent, de mulți români.

„Am fost o elevă de nota 10 (chiar dacă muncesc de la 14 ani) și am fost suficient de pasionată de istoria României cât să înțeleg cât de dur și de opresiv a fost regimul Ceaușescu pentru români. Cu toate acestea, cred că opinia părinților mei – că, privind înapoi, viața părea mai bună, din anumite puncte de vedere, înainte de ’89 – este împărtășită de o bună parte a celor din generația lor, cum cred și faptul că pentru generația mea lucrurile sunt total diferite. Ca să fiu sinceră, acest tip de nostalgie e din ce în ce mai puternic printre cei din generația 50+ din multe dintre țările din zonă (și nu numai). E memoria lor selectivă? Sigur că da, dar când banii devin așa o problemă pentru cei din generația părinților mei, parcă nu mai sunt atât de condamnabili în ochii opiniei publice când preferă să-și aducă aminte doar părțile bune ale unei bucăți din viața lor”, spune Mădălina Ghenea.

De asemenea, actrița îi invită pe toți cei care s-au arătat atât de interesați de acest subiect să-și pună o întrebare și să-i găsească răspuns: „De ce nu discutăm public, la fel de pasional, cât de îngrijorător este faptul că avem azi din ce în ce mai mulți nostalgici ai epocii comuniste, oameni care consideră că până și o viață de privațiuni și opresiune e mai bună decât vremurile pe care le trăiesc astăzi? Nu ar trebui să discutăm și acest lucru? Pentru că – părerea mea, de data aceasta – sigur generația de azi greșește undeva dacă pentru părinții mei și cei asemenea lor memoria trecutului e atât de bună!”.

Mădălina Ghenea s-a născut în 1987, la Slatina. Cariera ei în domeniul modei a început pe când avea 15 ani. În 2010, a participat la concursul „Ballando con le stele”, difuzat de televiziunea italiană Rai Uno.

Mădălina Ghenea a debutat ca actriță în 2011, în comedia italiană „I Soliti Idioti”, în regia lui Enrico Lando. Ea a jucat și în filmul „Dom Hemingway”, în regia lui Richard Shepard, în care apare alături de Jude Law. Pe de altă parte, Mădălina Ghenea a primit premiul Sorriso diverso Roma 2012, pentru rolul interpretat în filmul „Razzabastarda” de Alessandro Gassman, distincția fiind acordată de o asociație culturală la ediția din 2012 a Festivalului Internațional de Film de la Roma.

Cea mai recentă apariție cinematografică a Mădălinei Ghenea a fost în „Youth/ La Giovinezza”, de Paolo Sorrentino, care a avut premiera anul acesta în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes.

Mădălina Ghenea a fost desemnată una dintre cele mai dorite femei ale anului 2012 într-un top alcătuit de site-ul AskMen.com și, de-a lungul timpului, ar fi avut relații cu actori faimoși, precum Leonardo DiCaprio, Gerard Butler și Michael Fassbender, potrivit informațiilor apărute în presa internațională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...