MAE le cere românilor să plece în străinătate doar dacă deplasările sunt esențiale

MAE le cere românilor să plece în străinătate doar dacă deplasările sunt esențiale
MAE le cere românilor să plece în străinătate doar dacă deplasările sunt esențiale | Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 19/08/2020, 22:30
Actualizat: 06/04/2021, 16:45

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români să facă doar călătorii esențiale în afara granițelor, se arată într-un comunicat al instituției.

MAE le recomandă românilor să nu părăsească țara

În contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual și să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esențiale”, transmite MAE, miercuri seară, într-un comunicat de presă.

De asemenea, MAE precizează că unele state pot fi incluse de către autoritățile române pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

„Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate”, se mai arată în comunicat.

Grecia impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki. Țara a înregistrat cel mai mare număr de noi contaminări de până acum

Grecia impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki. Țara a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Autorităţile de la Atena au anunţat miercuri noi restricții, ca urmare a numărului mare de cazuri de coronavirus din ultimele zile. Potrivit autorităților din Grecia, începând cu 21 august, vor fi impuse noi serii de restricţii în mai multe zone ale țării. Este vorba despre insula Mykonos şi despre regiunea Halkidiki, care au un număr mare de cazuri de coronavirus, pus pe seama numărului mare de turiști care au venit în vacanță, scrie agenția Reuters.