Magistrații Instanței supreme a stabilit data la care va fi ultimul termen în dosarul lui Toni Greblă

Redactor:
Andreea Smerea
Magistrații Instanței supreme a stabilit data la care va fi ultimul termen în dosarul lui Toni Greblă
Magistrații instanței supreme au declarat, luni, închisă cercetarea în apel în dosarul secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, și au stabilit data de 27 mai pentru ultimul termen. În acest dosar, Greblă a fost achitat în primă instanță.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care judecă dosarul în apel al lui Toni Greblă, au stabilit, luni, ca ultimul termen să aibă loc în data de 27 mai, ora 15:00.

În acest dosar, Instanța supremă l-a achitat în primă instanță, în 2018, pe fostul judecător Toni Greblă și actual secretar general al Guvernului.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Toni Greblă că, după efectuarea perchezițiilor domiciliare la ferma sa de struți, fostul judecător al Curții Constituționale și-a continuat activitatea infracțională și a făcut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obținute din infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, ca să obțină pentru el și pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

La vremea respectivă, fostul judecător CCR a fost reținut de DNA pentru o perioadă de 24 de ore.

Greblă a explicat atunci că procurorii i-au imputat faptul că, în ce privește infracțiunea de trafic de influență, este vorba despre o sumă de 100.000 de euro, care a fost investită de omul de afaceri Mihai Prundianu în ferma de struți. În schimbul banilor, Greblă ar fi intervenit pentru acesta pe lângă unele instituții ale statului.

DNA mai arăta că, începând din august 2014, Toni Greblă a făcut demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între finul său, Ion Bîrcină, un cetățean turc, cetățeanul moldvean Victor Dolghi și Constantin Bartolomeu Săvoiu. Cetățeanul turc este, conform unor documente din dosar, omul de afaceri Corekci Sevket.

 

Inchide