Mama gemenilor care au căzut de la etajul zece anul trecut, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Mama gemenilor care au căzut de la etajul zece anul trecut, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare
Publicat: 29/09/2022, 14:37

În august, 2021, un băiețel și o fetiță de doi ani au murit după ce au căzut de la etajul zece al unui bloc din Pitești. Acum, magistrații au decis că femeia trebuie să ispășească trei ani de închisoare cu suspendare.

„Condamnă pe inculpata Vizu Andreea Violeta, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, sub aspectul săvârşirii la data de 11.08.2021 a infracţiunii de ucidere din culpă. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 5 ani”, este soluţia pronunţată de judecătoria Ploieşti.

Incidentul s-a petrecut în luna august, anul 2021, atunci când doi gemeni, respectiv, o fetiță și un băiețel de nici trei ani au murit din cauza indolenței mamei lor. În timpul nenorocirii petrecute, mama lor transmitea live pe Facebook în timp ce fuma și făcea alte activități.

În plus, magistraţii au dispus, prin sentinţă, interzicerea unor drepturi, inclusiv pe cel de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, părinteşti şi de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

„Impune condamnatei să frecventeze trei programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Prahova sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) Cod penal, condamnata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul societăţii Servicii de gospodărire urbană Ploieşti S.R.L. sau în cadrul Administraţiei parcului memorial Constantin Stere, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă”, a mai dispus instanţa de judecată, potrivit News.ro.

Decizia poate fi contestată cu apel

Totuși, decizia nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Anul trecut, în urma incidentului petrecut în Ploiești, care a șocat întreaga țară, femeia pe nume Andreea, dădea vina pe alte persoane pentru cele întâmplate.

„Am făcut un live, nu cred că am stat mai mult de 10 minute pe live, n-am stat. Măsuţa era în colţul geamului. Şi de atunci mi-am dat seama, copiii mei au căzut pe geam. Sau s-a întâmplat ceva. Copiii, da, erau singuri în cameră. Când a venit Poliția eu am intrat în cameră, m-a trimis Poliția… «Du-te, vezi ce fac copiii». Când intru în cameră, o văd… ditamai salteaua aia, nu puteam s-o ridic singură. Doar doi bărbați o ridicau. Că era saltea veche. Şi unde era salteaua? Era dată jos din pat. Cum puteau copiii ăștia să mute salteaua? N-aveau cum, asta nu-mi iese din cap, n-aveau cum.

Nu sunt vinovată cu nimic. Poliţia m-a găsit nevinovată. Mi-a zis să stau liniştită. Vine mâine dimineaţă şi mă ia de aici, pentru că mă ameninţă foarte multă lume. Vreau să stau tot timpul lângă mormântul lor, să mă duc mereu să îi văd.”, spunea femeia atunci.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase