Managerul de la „Marius Nasta”, Beatrice Mahler: „Unitatea mobilă funcționează deocamdată fără pacienți”

Managerul de la „Marius Nasta”, Beatrice Mahler: „Unitatea mobilă funcționează deocamdată fără pacienți”
Managerul de la „Marius Nasta”, Beatrice Mahler: „Unitatea mobilă funcționează deocamdată fără pacienți” / Sursă Foto: Facebook, Captură
Publicat: 22/02/2021, 22:54
Actualizat: 06/04/2021, 15:01

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler, declară că, în urma incidentului care a avut loc la unitatea de terapie intensivă mobilă, aceasta funcționează, deocamdată, fără pacienți.

„În acest moment unitatea mobilă funcționează fără pacienți”

Potrivit lui Beatrice Mahler, unitatea mobilă la care a avut loc incidentul de duminică noaptea funcționează, deocamdată, fără pacienți, pentru a se supraveghea ce se întâmplă.

„În acest moment unitatea mobilă funcționează fără pacienți. O mașină de pompieri este în curtea Institutului să supravegheze că nu apar alte incidente și o să vedem mâine (marți – n.r.), din nou, împreună cu echipele ISU, concluziile celor 24 de ore de supraveghere”, a afirmat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Incidentul a avut loc duminică seara la Institutul Marius Nasta din București

Incidentul în cauză avut loc duminică seara la Institutul Marius Nasta din Bucureșt. Reprezentanții spitalului au vorbi despre o flacără și fum care au apărut la ventilatorul de pe unitatea mobilă ATI din curte. În interior se aflau șapte pacienți cu forme severe ale Covid-19, ventilați non-invaziv. Pacienții nu au fost în pericol și ulterior au fost mutați în secții ale spitalului, a precizat conducerea Institutului Marius Nasta.

Potrivit ultimelor informații, unitatea mobilă a fost adusă la Marius Nasta în luna octombrie, iar săptămâna trecută a fost închisă pentru verificări.

„Unitatea mobilă a funcționat foarte bine”

„Vorbim de o unitate mobilă, care este nouă și a funcționat foarte bine, care are verificările tehnice făcute, nu am avut probleme, iar colaborarea cu ISU a fost foarte bună, de fapt și ce s-a întâmplat aseară a fost un exemplu, o mobilizare exemplară”, a spus Mahler, la Gândul Live.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase