Mănescu caută oameni pe locurile vacante de la minister: Sunt direcții în care dosarele zac pe birou

Mănescu caută oameni pe locurile vacante de la minister: Sunt direcții în care dosarele zac pe birou
Publicat: 26/09/2013, 23:23
Actualizat: 29/07/2014, 21:27

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, spune că în instituția pe care o conduce există o nevoie acută de personal competent și de oameni „care să și muncească” și intenționează să organizeze concursuri pentru a face angajări pe locurile vacante.

„La nivelul ministerului intenționez să angajez oameni competenți, pentru că, ceea ce am găsit în minister … au fost foarte multe locuri vacante și o nevoie foarte mare, o nevoie acută, de personal calificat, competent, de oameni care într-adevăr să și muncească”, a declarat ministrul Transporturilor, pentru MEDIAFAX.

Ea a arătat că angajările vor fi făcute pe posturi vacante, fiecare direcție din minister făcând propriile evaluări legate de numărul necesar de angajați, în funcție de volumul de muncă. În prezent, există direcții în care „dosarele zac pe birouri”, pentru că personalul existent nu are timpul fizic să le soluționeze, potrivit ministrului.

Mănescu a precizat că în perioada următoare vor fi organizate concursuri pentru angajări, dar nu a avansat un număr de oameni care urmează să fie recrutați și nici nu a precizat câte locuri sunt vacante.

Structura organizatorică a Ministerului Transporturilor prevede un număr de maxim 485 de posturi, exclusiv demnitarii și cele aferente cabinetului ministrului.

Pe de altă parte, ministrul a afirmat că a decis să retragă atribuțiile secretarului de stat Cristian Ghibu.

„Cel puțin pe domeniul pe care îl avea în atribuții domnul Ghibu, am considerat că am nevoie să lucrez cu oameni care într-adevăr sunt conectați, nu numai la nivel național, dar și la nivel internațional, în problematica aceasta a strategiilor pe care noi vrem să le implementăm: strategia națională privind modernizarea și reabilitarea infrastructurii feroviare, în acord cu prioritățile și obiectivele europene. Eu cred că pentru acest post, pentru această poziție, este cu adevărat nevoie de oameni care să aibă o gândire strategică, nu doar la nivel național, dar și la nivel european, oameni care să fi lucrat în domeniu, oameni care să poată într-adevăr nu numai să realizeze strategia, dar s-o și implementeze”, a afirmat ea, precizând că deocamdată nu a găsit un inlocuitor pentru acesta.

Surse oficiale au declarat la 13 septembrie agenției MEDIAFAX că premierul Victor Ponta îl va elibera din funcție în perioada următoare pe Cristian Ghibu. El a fost numit secretar de stat în ianuarie, la propunerea fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, și este șeful comisiei de privatizare a CFR Marfă, semnând la începutul lunii septembrie contractul cu Grup Feroviar Român, companie controlată de omul de afaceri Gruia Stoica.

Anterior el a ocupat funcția de director general al CFR SA.

Mănescu a afirmat că obiectivele sale la conducerea ministerului vizează în primul rând deblocarea proiectelor cu finanțare europeană, unde Transporturile, deși au beneficat de alocații consistente, nu a performat la capitolul absorbției.

„Nu cheltuirea banilor în sine reprezintă obiectivul, ci realizarea acelor lucrări de infrastructură, fie că este vorba de infrastructură rutieră, fie că este vorba de infrastructură feroviară. Acele lucrări și finalizarea lor ne interesează pe noi, cu prioritate, nu să cheltuim banii. Sigur, banii pot fi cheltuiți bine sau prost, dar în momentul în care finalizezi lucrări de importanță națională, de interes public, abia atunci poți spune că într-adevăr ai îndeplinit niște obiective”, a spus ea.

Mănescu a trimis corpul de control la CFR Marfă, Infrastructură și Călători, pentru a inventaria problemele existente, și intenționează să extindă acțiunea și la celelalte companii ale ministerului.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase