Manuel Istrate, patron de adăpost de animale, despre Cristina Țopescu: Acuzațiile sunt nefondate. Am avut o relație extraordinară cu dânsa

Manuel Istrate, patron de adăpost de animale, despre Cristina Țopescu: Acuzațiile sunt nefondate. Am avut o relație extraordinară cu dânsa
Publicat: 13/01/2020, 13:42

Manuel Istrate, patron de adăpost de animale, este acuzat de atitudine abuzivă de o apropiată a Cristinei Țopescu, Ioana Rosenberg. Contactat de Gandul, Manuel Istrate neagă toate aceste acuzații.

Ioana Rosenberg este una dintre persoanele care militează pentru bunăstarea animalelor și care afirmă cu tărie că jurnalista Cristina Țopescu și-a dedicat toată energia și toate resursele financiare pentru a ajuta câinii fără stăpân.

Manuel Istrate susține că a avut o discuție civilizată cu Cristina Țopescu, care i s-a adresat, acum un an și jumătate, cu rugămintea de a adopta mai mulți căței, pe care îi hrănea pe câmp, iar el i-a inregistrat în registrul electronic al animalelor.

„E prima dată când aud așa ceva, rămân surprins, am avut într-adevăr legături cu domna Cristina Țopescu acum un an și jumătate. Noi ocupându-ne de gestionarea animaleler fără stăpân din localitatea Tunari, doamna Cristina a vrut să adopte niște cățeluși de pe domeniul public, în urma unor reclamații făcute de cetățeni. A venit la clinică, am și niște filmări cu doamna. Acuzațiile care se aduc, acum rămân surpins, sunt din punctul meu de vedere nefondate. Astea sunt din lumea iubitorilor de animale falsă, adică falșii iubitori de animale. Doamna Cristina Țopescu era prin excelență o adevărată iubitoare de animale. Am avut o relație extraordinară cu dânsa, am ajutat-o, i-am dus acasă”, a reacționat Manuel Istrate la auzul acuzațiilor.

„Doamna Cristina Țopescu îi hrănea pe câmp, era total în afara legii, i-am explicat, doamna foarte înțelegătoare. I-am dat imediat cățelușii și și i-a asumat, i-am făcut actele prin RECS (Registrul de evidență al câinilor cu stăpân – n.r), toate bune și frumoase.”

Manuel Istrate admite că este parte a mai multor procese cu cei din domeniul apărării drepturilor animalelor, multe vizând acuzații de colomnie. „Îmi asum ceea ce fac, iar iubitorii, această lume falsă a iubitorilor de animale pe tastatură și prin tastatură nu cunosc cu nimic adevărul. Dar, mă rog, și reclama negativă este o reclamă”, conchide el.

„Mi se încleștează maxilarele și nu pot să respir”

În ultima înregistrare audio a Cristinei Topescu apărută în spațiul public, ea îi spune amicului ei, Marius Chirca, că a făcut mai multe atacuri de panică după tensiuni patronul unui adăpost de câini.

„Marius (n.n. – președintele Kola Kariola), iartă-mă că te bat la cap, dar nu mai știu ce să fac! Ieri am făcut atac de panică, am reușit să mă pun pe picioare, să fac emisiunea. Azi dimineață am facut din nou, mi-a trecut, acum iar m-a luat.

Mi se încleștează maxilarele și nu pot să respir și nici nu sunt genul să chem salvarea. Nici nu vreau să chem, n-am cum, că cu atația căței (n.n. – la ea acasă), cine dracu intră aici?! Sper să-mi revin, dar ăsta (n.n. – patronul unui adăpost de câini) mă omoară cu zile. Deci ăsta e un nenorocit pur și simplu. Îți dai seama că a terminat cu cei de la DSV (n.n. – Direcția Sanitar Veterinară), dacă e adevarat. Și nu-mi dă nici măcar un mesaj. Nu știu ce se întamplî cu Fetița (n.n. – unul dintre câinii ei) și mie îmi e acum rău, dar când îmi revin, îl ia mama dracului. Dacă ăsta își imaginează ca eu sunt genul care doar plâng și mă resemnez, se înșală. Crede-mă! Dar nu știu ce să mai fac acum. Te rog din suflet, când termini treaba, dă-mi un semn. Merci! Merci, din suflet!”

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost găsit duminică seară de polițiști în casa sa din orașul Otopeni.

Dosarul morții Cristinei Țopescu este investigat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Reprezentanții unității de parchet au afirmat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei de luni se va trimite ordonanța procurorilor către INML pentru a se face expertiza medico-legală.

Cristina Țopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani).

Sursa foto: Facebook / Cristina Țopescu

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912