MApN: Locotenent-comandorul și caporalul răniți la Bacău, pronostic favorabil; căpitanul – rezervat

MApN: Locotenent-comandorul și caporalul răniți la Bacău, pronostic favorabil; căpitanul - rezervat
Publicat: 08/03/2013, 15:20
Actualizat: 20/03/2017, 16:16

Locotenent-comandorul Petru Pricop și caporalul Doru Nănescu, răniți în accidentul aviatic de joi, sunt în stare stabilă, echilibrați hemodinamic și respirator, conștienți, cu prognostic evolutiv favorabil, iar căpitanul Cătălin Balmuș este în stare stabilă, având un prognostic evolutiv rezervat.

MApN informează, printrun comunicat remis vineri agenției MEDIFAFAX, că Vasile Costea, secretar de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului i-a vizitat vineri, pe locotenent-comandorul Petru Pricop și caporalul cls. a III-a Doru Nănescu, internați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) și pe căpitanul Cătălin Balmuș, internat la Spitalul Clinic de Urgență (SCU) Floreasca, răniți în accidentul aviatic din județul Bacău.

„Comisia medicală multidisciplinară de la SUUMC a prezentat starea celor doi pacienți aflați în supravegherea clinică a medicilor militari, precum și prognoze privind potențialul de evoluție a stării de sănătate. Locotenent-comandorul Petru Pricop și caporalul cls. a III-a Doru Nănescu au fost preluați în cursul serii trecute de către SUUMC cu diagnostice specifice traumelor suferite pe timpul accidentului aviatic, respectiv politraumatisme, arsuri și plăgi multiple. După realizarea tratamentelor și a intervențiilor chirurgicale necesare, cei doi pacienți au fost transferați în Secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI), unde sunt în stare stabilă, echilibrați hemodinamic și respirator, conștienți, cu un prognostic evolutiv favorabil”, informează MApN.

Căpitanul Cătălin Balmuș, internat în Secția de Terapie Intensivă a SCU Floreasca, a fost operat în cursul nopții trecute, imediat după sosire.

„Ofițerul a fost evaluat, în cursul acestei dimineți, de către o comisie pluridisciplinară a spitalului, este în stare stabilă, având un prognostic evolutiv rezervat. Secretarul de stat i-a asigurat pe cei trei militari răniți și pe familiile acestora de întreg sprijinul conducerii ministerului, în ceea ce privește asigurarea celor mai bune condiții de tratament și de recuperare”, se mai arată în comunicatul MApN.

Militarul internat la Spitalul Floreasca după ce a fost rănit în urma prăbușirii unui elicopter în județul Bacău a fost operat, starea lui este stabilă, dar pot să apară oricând complicații, astfel că prognosticul rămâne rezervat, a declarat, vineri, medicul Bogdan Oprița.

Căpitanul Cătălin Balmuș, unul dintre cei doi piloți aflați în elicopterul care s-a prăbușit joi după-amiază, în localitatea Berești-Bistrița din județul Bacău, a fost adus la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, iar locotenent-comandorul Petru Pricop, celălalt pilot, și caporalul Doru Nănescu, paramedic, au fost internați la Spitalul Militar.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprița, a spus că militarul a fost operat joi noapte, respectiv i-a fost montat un tub de drenaj în cavitatea toracică pentru să se acumulase lichid și sânge și i-au fost suturate plăgile produse prin arsuri.

Oprița a mai spus că starea de sănătate a militarului este stabilă, evoluția plăgilor și a arsurilor este favorabilă, dar prognosticul rămâne rezervat, pentru că oricând pot să apară complicații.

Medicul Bogdan Oprița a mai spus militarul a fost evaluat vineri dimineață de o echipă complexă, din care face parte și profesorul Ioan Lascăr.

Doi militari au murit, iar alți trei au fost răniți după ce un elicopter militar s-a prăbușit, joi după-amiază, în localitatea Berești-Bistrița din județul Bacău. La impactul cu solul, aparatul de zbor a luat foc.

Elicopterul, Puma SOCAT aparținând Forțelor Aeriene Române, s-a părbușit în timpul executării unui zbor în formație. La bordul avionului se aflau cinci militari de la Flotila 95 de aviație militară Bacău, doi dintre aceștia pierzându-și viața.

Potrivit MApN, cei doi militari care și-au pierdut viața sunt maistrul militar cls. a III-a Laurențiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, care era mecanic de bord, și plutonierul Vasile Manolache, în vârstă de 37 de ani, care era căsătorit și avea un copil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Imagini fără precedent din Grecia cu norul saharian! Autoritățile elene au emis alertă de pericol...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?