• Publicat:
Știri

Marcel Ciolacu: Nu voi fi într-o competiție în interiorul PSD cu Sorin Grindeanu

Marcel Ciolacu: Nu voi fi într-o competiție în interiorul PSD cu Sorin Grindeanu
Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat că vrea ca Sorin Grindeanu să revină în partid. El a precizat că nu va intra într-o competiție internă cu Sorin Grindeanu, ci a decis, împreună cu acesta, să facă echipă cu fostul premier.

„Decizia îi aparține lui Sorin Grindeanu. Îmi doresc ca Sorin Grindeanu să revină în partid. Nu voi fi într-o competiție în interiorul PSD cu Sorin Grindeanu. Nu exclud să fac o echipă cu Sorin Grindeanu. Eu competitor cu Sorin Grindeanu sau Sorin Grindeanu competitor cu mine nu vom fi”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la Antena 3, adăugând a decis asta împreună cu fostul prim-ministru.

Întrebat dacă va candida la șefia PSD, Ciolacu a evitat să ofere un răspuns tranșant. Liderul interimar al social-democraților a adăugat că mai întâi trebuie schimbat statutul formațiunii pentru ca cel care candidează pentru funcția de președinte al partidului să vină cu o echipă de conducere.

„O să iau o decizie totuși împreună cu colegii mei, într-o echipă. Întâi să facem modificările la statut, să candidăm pe baza de echipe și deproiecte politice. Pe urmă vom vedea cum va arăta această echipă. Va fi o echipă surprinzătoare și care va demostra că PSD e un partid modern și are capacitatea să se schimbe chiar sub anumite presiuni”, a explicat Ciolacu.

Acesta a mai spus că nu se mai pune problema „ca cineva să pună mâna pe partid” și că nu va intra în această logică recentă care a făcut rău PSD.

„Prioritatea mea nu este Congresul în acest moment. Partidul funcționează în standarde normale. Prioritatea mea este moțiunea de cenzură și să pregătim alegerile. Pe urmă cred că e interesul major cine pune mâna pe partid, dacă se mai pune problema ca cineva să pună mâna pe partid nu voi intra într-o logică recentă a partidului, în care foaia de parcurs a fost cu totul alta”, a conchis Marcel Ciolacu.

Duminică, Ciolacu a afirmat, la Conferința de alegeri a organizației de Timiș, că de câteva săptămâni „niște «prieteni»” l-au avertizat în privința lui Sorin Grindeanu, care a spus că va reveni în PSD.

„Eu nu și nu! Batman, Batman!”, a spus Ciolacu.

La rândul său, Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, că nu a semnat încă hârtia de adeziune în PSD. Actualul șef al ANCOM a mai precizat că nu a discutat cu Marcel Ciolacu și Paul Stănescu despre o candidatură la vreo funcție de conducere în partid.

În anul 2017, fostul premier Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD. El conducea organizația social-democrată din Timiș. În noiembrie 2017, el a fost numit în funcția de președinte al ANCOM. Mandatul său expiră în anul 2023.

Inchide