Martor în procesul lui Dragnea: Tuturor le era frică de el. Președintele CJ era Dumnezeu

Martor în procesul lui Dragnea: Tuturor le era frică de el. Președintele CJ era Dumnezeu
Publicat: 28/11/2017, 15:44
Actualizat: 25/03/2019, 22:54

Mirela Chera este șef serviciu asistență socială în cadrul Direcției Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, având aceasta funcție și la momentul comiterii presupuselor infracțiuni investigate în dosar.

Martorul le-a spus judecătorilor că fostul director general al instituției, Floarea Alesu, a făcut presiuni asupra subordonaților pentru a nu face declarații la DNA care ar putea să o incrimineze, amenințându-i că vor avea de suferit, lucru care i-ar fi neliniștit pe angajați, întrucât acestora le era teamă atât de ea, cât și de Liviu Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman la acel moment.

„Toată lumea vorbea în instituție că cele două erau protejatele de președintele CJ, Liviu Dragnea. (..) Doamna director Floarea Alesu chema angajații și discuta cu ei ce să declare atunci când urmau să fie chemați la DNA. Le spunea că cei care declarau împotriva ei vor avea de suferit. Tuturor le era frică sa nu își piardă locul de muncă, aveau copii acasă. Le era frică și de Alesu și de domnul președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea. Acolo, președintele era Dumnezeu. Și acum! Toți îl ascultau, nimeni nu făcea altfel să nu îl supere. Singura persoană care a încercat să mă influențeze în ce declar la DNA a fost doar Floarea Alesu. Nici indirect, Liviu Dragnea și nici altă persoană în numele lui, nu mi-a cerut să fac declarații care să nu îl implice pe Dragnea”, a spus Mirela Chera în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

„Nu cunoaștem ce anume a determinat asemenea mărturie. Cu siguranță ați observat și instanța realizat că nu corespundeau declarațiile date astăzi cu cele date în cursul urmăririi penale. Ca atare, din punctul nostru de vedere, nu pot aveao valoare probatorie deosebită”, a replicat Maria Vasii, avocatul lui Liviu Dragnea.

În aceeași cauză a fost audiat, ca martor, administratorul public al județeului Teleorman, Mircea Dumitrescu.

Președintele PSD nu a fost prezent la termenul de marți, următoarea ședință de judecată din dosar fiind stabilită pentru 16 ianuarie 2018.

Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Și fost soție a liderului PSD este judecată în această cauză.

În ceea ce o privește pe Bombonica Prodana, procurorii spun că „în perioadele 3 martie – 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective”.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
Imaginile momentului cu Edi Iordănescu! Ce a făcut viitorul selecționer la bordul „bijuteriei” de 120.000...
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a trimis o scrisoare părinților fetei
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
City INSURANCE, dată în JUDECATĂ, după un ACCIDENT provocat de fiul lui Radu MAZĂRE
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Trădare anului la PRO TV! Pleacă de la Știrile Pro TV pentru un alt post....
Se vor aplica în toată România! Măsuri de ultim moment. Sunt valabile până la 31...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...