Mărturia cutremurătoare a unei ROMÂNCE din mijlocul dezastrului din Turcia: „Copiii s-au odihnit pe câmp, nu avem unde să ne ducem, nu avem pe nimeni”

Mărturia cutremurătoare a unei ROMÂNCE din mijlocul dezastrului din Turcia: „Copiii s-au odihnit pe câmp, nu avem unde să ne ducem, nu avem pe nimeni”
Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 08/02/2023, 14:04

O româncă din Turcia și-a pierdut locuința în urma cutremurelor devastatoare, iar acum este nevoită să doarmă, împreună cu cei doi copii ai săi, în câmp, fără apă și mâncare.

Cu lacrimi în ochi, o româncă din Turcia a descris calvarul prin care trece, împreună cu cei doi copii ai săi, după cutremurele devastatoare.

Femeia a dezvăluit că a fost contactată de Ambasada României, însă i s-a spus să vină singură până în Adana, de unde va putea pleca cu un avion.

„Acum ne îndreptăm spre Adana. Am fost contactată, acum două zile, de cei de la Ambasada României. Mi-au spus să vin până în Adana, iar de acolo vom fi transportați cu un avion.

Mergem pe jos până la Adana, sunt 220 de kilometri. Suntem pe drum de luni dimineață. Copiii s-au odihnit pe câmp, avem doar o geacă, pe care o pun pe jos. Nu avem unde să ne ducem, nu avem pe nimeni!”, a mai adăugat femeia.

„Nu avem mâncare, nu avem apă”

Din fericire, unul dintre copiii femeii a fost salvat dintre ruine.

„Eu am plecat fără încălțăminte, băiatul cel mare a fost prins sub ziduri și a fost scos a doua zi. Ambasada României din Ankara știe de noi, dar pentru că drumurile sunt foarte rele și închise, nimeni nu se apropie.

Din cauza morților care sunt pe asfalt, nu se poate intra în oraș. Aseară am avut o pâine și le-am împărțit-o copiilor. Seara este foarte frig. Suntem în jur de 60 de persoane pe câmp, dintre care și 30 de copii”, a încheiat românca.

„Suntem într-un câmp, acum 10 minute iar a fost cutremur, ne este foarte frig. Mai sunt și alți cetățeni turci aici, ei ne-au luat cu ei, nu avem unde să mergem. Este foarte frig, nu avem mâncare, nu avem apă, iar cei mici nu au unde să doarmă”, a spus Mihaela Ayaz, potrivit B1tv.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase