Mărturia șocantă a românului care a supraviețuit după ce a fost mitraliat de un asasin al mafiei ruse! „Când am deschis ochii, am crezut că văd un înger!” (EXCLUSIV)

Mărturia șocantă a românului care a supraviețuit după ce a fost mitraliat de un asasin al mafiei ruse! „Când am deschis ochii, am crezut că văd un înger!” (EXCLUSIV)
Pentru tentativa de omor din Vitan, moldoveanul Vitalie Proca a primit peste 20 de ani de detenție
Publicat: 26/08/2020, 21:45
Actualizat: 06/04/2021, 16:21

Românul ciuruit cu o mitralieră de un ucigaș care lucra pentru mafia rusă a povestit anchetatorilor un episod incredibil care zugrăvește perfect trăirile unui om aflat în fața morții iminente. Declarațiile tulburătoare ale bărbatului arată cât de puternică a fost trauma suferită de acesta, mai ales că, în acele momente teribile, după ce potopul de gloanțe încetase, a crezut, pentru o clipă, că a poposit în Rai, printre îngeri.

Spre sfârșitul lui noiembrie 2012, un incident extrem de grav punea pe jar autoritățile din toată țara. Pe o stradă din vecinătatea mall-ului din cartierul Vitan, un bărbat fusese împușcat de o persoană necunoscută chiar în parcarea blocului în care locuia cu iubita lui.

Cel care îl atacase folosise două arme, un pistol și o pușcă mitralieră de tip AKM.  A urmat o anchetă uriașă, care s-a făcut inclusiv în colaborare cu poliția britanică. Și asta, după ce englezii au ajuns la concluzia că există similitudini între tentativa de omor din București și una care s-a produs pe teritoriul Marii Britanii, unde fusese împușcat un bancher de origine rusă.

În mod ciudat, cu toate că în ambele situații făptașul folosise arme de război, de putere mare, victimele scăpaseră cu viață.

După ce au pus la cap toate probele, polițiștii români au reușit să-l identifice pe făptaș. Era vorba despre un anume Vitalie Proca, un basarabean care lucra pentru falanga moldovenească a mafiei ruse.

Acesta fusese angajat, printr-un intermediar, de frații Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Măraru din Piatra Neamț să-l ucidă pe principalul lor rival, Puiu Mironescu. Iar acest Mironescu stătea în București exact în același bloc în care locuia și victima atacului. Mai mult, cei doi semănau și conduceau mașini identice care, printr-o coincidență aproape nefirească, aveau extensia numărului MIR!

Ca urmare, Proca nu s-a îndoit o secundă că bărbatul care tocmai s-a urcat în mașină nu este Puiu Mironescu. Mai întâi a tras cu un pistol Makarov, de calibru 9 mm.

După ce a terminat muniția, pentru că a văzut că nu a reușit să facă nimic, a scos o pușcă mitralieră și a început să tragă în rafală, fără să-i pese că în apropiere erau martori. Rămas fără gloanțe, asasinul a fugit cu un autoturism BMW.

Bărbatul împușcat a scăpat, în mod miraculos, cu toate că fusese atins de șapte ori.

„Vedeam cum gloanțele curgeau către mine!”

Surse judiciare au declarat ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO că, audiat de anchetatori, victima ucigașului plătit a relatat cu lux de amănute clipele de groază pe care le-a trăit atunci când timpul se dilatase dintr-o dată și avea senzația că totul se întâmplă cu încetinitorul.

Acesta ar povestit că, imediat după ce s-a urcat în mașină, a văzut cum cineva trage spre el cu un pistol. „Pentru câteva secunde am crezut că cineva trage spre mine cu niște bile de pantiball. Credeam că este o farsă, că sunt la camera ascunsă”, a spus tânătul.

Ulterior, însă, situația avea să se schimbe în mod dramatic. „L-am văzut pe bărbatul respectiv cum a aruncat pistolul și a luat o pușcă mitralieră. A început să tragă și vedeam cum gloanțele curgeau, efectiv, către mine. Atunci chiar am fost sigur că o să mor”, a explicat victima.

Dar clipele de groază nu s-au terminat aici și au culminat cu o nouă experiență terifiantă. „Cred că pentru scurt timp mi-am pierdut cunoștința. Când am deschis ochii, am văzut un om lângă mașină care încerca să-mi acorde primul ajutor.

Mă uitam cu atenție la el pentru că eram sigur că sunt mort și că am ajuns deja pe lumea cealaltă, iar omul acela este un înger care a venit să mă întâmpine”, a mărturist în fața anchetatorilor bărbatul împușcat de ucigașul basarabean Vitalie Proca.

Identificat de Polițiștii Serviciului Omoruri, Proca a fost prins, ulterior, la Moscova și predat autorităților române. Acesta a fost condamnat la 21 de ani și 8 luni de închisoare.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului