Mascații au descins și în BARONATUL BRĂILA. Președintele Consiliului Județean, Bunea Stancu, audiat la DNA pentru corupție

Redactor:
Biro Attila
Percheziții la CJ Brăila și la baronul Bunea Stancu

DNA a efectuat percheziții la Consiliul Județean Brăila și la locuința șefului CJ, Bunea Stancu. Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unor cercetări ce vizează fapte de corupție. Baronul PSD este cercetat pentru că ar fi acordat contracte publice către o fimă la care era acționar indirect. Bunea Stancu este președintele CJ Brăila și unul dintre cei mai influenți baroni PSD. El a fost deja trimis în judecată de DNA într-un dosar în care a fost acuzat că s-a implicat în finanțarea ilegală a campaniei lui Mircea Geoană. 

UPDATE 21:00 Bunea Stancu se afla la DNA pentru audieri. După audierile de joi nopatea, Bunea Stancu a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat cu propunerea de arestare preventivă instanței. El este acuzat în esență de conflict de interese și abuz în serviciu. 

UPDATE 12:54 Bunea Stancu a fost dus la Consiliul Județean unde astistă la percheziția biroului său. 

UPDATE 12:15 Până când Bunea va ajunge la CJ unde va percheziționat biroul său, jandarmii păzesc intrarea în încăpere pentru ca nimeni să nu intre acolo. Potrivit legislației la percheziție participă și cel care este implicat în dosar. 

UPDATE 10:23 Perchezițiile sunt în desfășurare la casa lui Bunea Stancu. Poliția se află în incinta imobilului și în interiorul imobilului unde locuiește Bunea Stancu. Potrivit procedurilor, Bunea Stancu va fi dus la DNA Galați pentru audieri, au explicat surse judiciare pentru gândul.

FOTO: Infobrăila.ro

Potrivit unor surse judiciare Bunea Stancu este cercetat pentru modul în care a atribuit contractele publice ale Consiliului Județean. Procurorii au suspiciuni legat de modul în care au fost organizate și s-au derulat procedurile de achiziție publică, în perioada de referință, a condus ca, în prezent, SC TANCRAD SRL Galați, SC TANCRAD Construct SRL Brăila și SC CONCIVIA SA Brăila să dețină monopolul lucrărilor licitate (în sens comun) de Consiliul Județean Brăila, fiind practic singurele firme care participă și câștigă contractele de achiziție publică pe plan local și județean.

Despre compania Concivia sursele judiciare au arătat că este controlată de Bunea Stancu și că acesta avea un interes direct ca această companie să câștige contractele.

Sursele consultate de gândul au relatat că interesul președintelui Consiliului Județean pentru câștigarea procedurilor de achiziție publică de către SC CONCIVIA SA Brăila este subliniat de faptul că, în mod indirect, este acționar la această firmă. Astfel, SC CONCIVIA SA Brăila a fost înființată în anul 1991, iar în anul 2000, acționar majoritar a devenit SC BURSAGRIROM SA Brăila, firmă înființată în anul 1995, având ca acționar majoritar pe Gheorghe Bunea Stancu. În anul 2004, Gheorghe Bunea Stancu a fost ales președinte al Consiliului Județean Brăila, calitate pe care o deține și în prezent.

 

Inchide