Mașină spulberată de tren în Bistrița, după ce o șoferiță n-a oprit la semnal: cinci oameni au murit, patru dintre ei fiind frați. VIDEO și FOTO

Redactor:
Raluca Lazaroi
Mașină spulberată de tren în Bistrița: trei oameni au murit pe loc, iar alți doi sunt în stare foarte gravă la spital. VIDEO și FOTO

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Marius Rus, victimele accidentului feroviar care a avut loc joi, în Bistrița, au fost găsite prinse în caroseria avariată a mașinii, fiind nevoie, în primă fază, să intervină echipajele de descarcerare.

„Echipajele de intervenție au găsit la fața locului cinci victime încarcerate. Din păcate, trei dintre acestea prezentau leziuni incompatibile cu viața, iar două erau în stop cardio-respirator. () Intervenția a fost una dificilă, contra cronometru. Autoturismul a fost distrus în întregime. Toate victimele erau prinse în caroseria avariată a autoturismului, iar pentru a ajunge la ele echipajele de intervenție au fost nevoite să îndepărteze mai multe elemente de caroserie”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, plt. maj. Marius Rus.

Medicii care au intervenit la locul accidentului au stabilit că trei dintre victime nu au avut nicio șansă în urma aaccidentului, murind pe loc. Este vorba despre șoferița de 19 ani, de sora acesteia în vârstă de 15 ani și de un verișor de-al acestora, în vârstă de 19 ani.

Un alt tânăr, frate cu cele două fete decedate la fața locului, a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital, iar sora cea mai mică, o fetiță de 12 ani a fost preluată în stare critică de un elicopter SMURD pentru a fi transferată la secția de traumă de la Târgu Mureș, însă și ea a murit.

Conform polițiștilor, lipsa de experiență în conducere, graba și neatenția, au fost cauzele principale ale producerii accidentului.

„Din păcate, am asistat la unul dintre cele mai grave evenimente rutiere produse în județul Bistrița-Năsăud în ultimii ani. O conducătoare auto care nu s-a asigurat corespunzător la trecerea cu nivel cu calea ferată semnalizată corespunzător și o clipă de neatenție a făcut diferența dintre viață și moarte. Am înregistrat cinci victime din care trei au decedat la fața locului și două la spital. Mașina a fost dusă pe calea ferată circa 200 metri, impectul a fost foarte violent”, a spus șeful Poliției Rutiere Bistrița-Năsăud, comisar șef Mihai Pânzariu.

Trenul în care se aflau 80 de persoane a fost blocat pe șine mai bine de o oră și jumătate, după care a fost tractat în Bistrița pentru verificarea acestuia.

Circulația feroviară a fost blocată mai bine de două ore și a fost redeschisă după ce mașina a fost îndepărtată de pe șine.

În aceeași zonă, la trecerea la nivel cu calea ferată a avut loc, în urmă cu doi ani, un alt accident soldat cu patru morți.

Polițiștii au solicitat autorităților să ia măsuri pentru semnalizarea corespunzătoare a trecerii la nivel cu calea ferată însă nici până acum problema nu a fost rezolvată.

Inchide