MĂSURI EXTREME de SUCCES | Măștile de scuba diving adaptate salvează viețile persoanelor infectate cu noul coronavirus! – FOTO / VIDEO

Redactor:
Gandul

Medicii din întreaga lume sunt îngroziți să rămână cu ventilatoare necesare pentru a trata cei mai bolnavi dintre pacienții cu COVID-19, deoarece multe persoane sunt internate la spital deorece se află într-o stare de sănătate critică.

Inginerii italieni transformă măștile de scufundări în ventilatoare pentru a ajuta spitalele să lupte cu pandemia coronavirusului.

Start-upul italian de imprimante 3D Isinnova a ajutat deja un  spital că printeze valve pentru aparatele de ventilație.

Acum, firma a început să realizeze un adaptor tipărit 3D, capabil să transforme o mască de snorkeling într-o mască funcțională C-PAP pentru oxigenoterapie, care este esențială pentru a ajuta persoanele cu cazuri severe de COVID-19.

Se pare că medicilor din Italia li s-a spus să păstreze ventilatoarele pentru persoanele sub 60 de ani, din cauza deficitului major de astfel de aparate.

Medicul șef de la Spitalul Gardone Valtrompia, Renato Favero, a venit cu ideea legată masca de scuba diving și a contactat echipa de la Isinnova, potrivit site-ului companiei.

Apoi, echipa a contactat compania Decathlon pentru a vedea dacă pot folosi maștile de snorkelling „Easybreath” în proiect lor și firma a fost „dispusă imediat să coopereze”.

„Doctorul Favero ne-a împărtășit ideea de a remedia posibila deficiență de măști C-PAP folosite pentru terapia subintensivă, care este o adevărată problemă în lupta împotriva Covid-19”, potrivit postării.

Masca salvatoare de vieți

„Este vorba despre construcția de urgență a unei măști pentru ventilato , realizată prin ajustarea unei măști de snorkeling deja disponibile pe piață”, potrivit sursei citate.

Un prototip 3D tipărit a fost testat pe personalul spitalului și s-a „dovedit că funcționează corect” înainte de a fi folosit pentru prima dată cu succes la un pacient care avea nevoie de asta.

Compania a făcut 100 de supape, iar CEO-ul Cristian Fracassi le-a livrat personal la un spital local.

Trebuie utilizată doar în situații de urgență

Cu toate acestea, inventatorii spun că noua lor invenție trebuie utilizată doar în situații de urgență.

„Reiterăm ideea că acest produs este conceput pentru unitățile de asistență medicală și vrem să ajute la realizarea unei măști doar în cazuri de urgență, în care nu există altă soluție certificată. Nici masca și nici valva nu sunt certificate și ar trebui folosite doar în situații de maximă necesitate”, se mai precizează în postare.

„Utilizarea de către pacient este supusă acceptării utilizării unui dispozitiv biomedical necertificat, prin furnizarea unei declarații semnate.

Am decis să brevetăm urgent valva („Charlotte Valve”), pentru a preveni orice speculație asupra prețului componentei. Menționăm că brevetul nu va costa nimic, deoarece dorim ca toate spitalele care au nevoie să o poată folosi dacă este necesar.

Spitalele care se află într-o situație dificlă vor putea cumpăra măștile de la Decathlon și să ia legătura cu o firmă care se ocupă de imprimarea 3D pentru a putea realiza masca specială. Menționăm că inițiativa noastră nu este una pentru profit, și nu beneficiem de resurse financiar de pe urma utilizării acestora, precum nici de pe urma vânzărilor măștilor d ecuba diving de către Decathlon”, au mai precizat reprezentanții companiei.

În prezent, compania Isinnova a reușit să obțină brevetul pentru „Charlotte Valve”, dar și faptul că oricine o poate folosi în spitalele din întreaga lume.

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Gabriela Prisăcariu, iubita lui Dani Oțil, complet dezbrăcată în pat! I-a înnebunit pe toți!
N-au mai ținut cont de camere! Anna Lesko și George Piștereanu, scene interzise pe TV
Vine prăpădul! Vremea se schimbă drastic în orele următoare
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
ȘOC în cazul Caracal! Unde se află acum Alexandra. Răspunsul tranșant al lui Dincă
Ce au spus Trump şi Biden despre pandemia COVID-19, economia SUA, schimbările climatice şi conflictul...
Cine a câștigat prima confruntare Trump-Biden. CNN a numit dezbaterea un ”haos”. Momentele cheie
Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
N-au mai ținut cont de camere! Anna Lesko și George Piștereanu, scene interzise pe TV
Proiectul ȘOCANT la care chinezii au lucrat în mare SECRET în ultimele luni a ieșit...
Ce are de gând să facă Firea, după înfrângerea zdrobitoare. I-a dezvăluit tot lui Mihai...
Simona Gherghe a rămas fără cuvinte. Ce a putut să-i spună un concurent de la...
Klaus Iohannis, decizia momentului anunțată de la Cotroceni. Se întâmplă chiar azi
Secretul unei relații durabile. 7 metode științifice pentru o căsătorie fericită
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
×

Urmăriți Gândul LivePrimarul reales din Singureni, Giurgiu, le-a pus gând rău contestatarilor. În timp ce sărbătorea victoria, Marian Pătuleanu a nominalizat câțiva localnici care l-au supărat în trecut. Și a trecut la amenințări, totul în uralele susținătorilor.Nu este prima ieșire de acest fel a primarului PSD. Anul trecut, edilul a intrat în sediul primăriei cu pistolul și a amenințat că va împușca în cap persoana care a îndrăznit să-i relateze soției sale o discuție pe care o avusese cu o angajată a primăriei. https://bit.ly/3n0LXKdRobert Negoiță se află printre invitații Emmei Zeicescu în emisiunea de astăzi.

Publicată de Gandul pe Miercuri, 30 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide