Măsuri în cazul chirurgului care și-a atacat un coleg cu bisturiul

Măsuri în cazul chirurgului care și-a atacat un coleg cu bisturiul
Publicat: 18/01/2016, 12:30
Actualizat: 18/01/2016, 12:47

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, duminică, punerea în mișcare a acțiunii penale față de Constantin Ploscaru pentru tentativă de omor. Totodată, procurorii au solicitat instanței arestarea preventivă a acestuia.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea a dispus față de Ploscaru măsura arestării preventive la domiciliu pentru 29 de zile.

Procurorii au contestat decizia, contestația urmând să fie soluționată de Curtea de Apel Pitești.

Potrivit comunicatului, sâmbătă, între „Constantin Ploscaru și persoana vătămată B.E. (ambii medici chirurgi în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea) a avut loc un conflict spontan în blocul operator-chirugie, moment în care inculpatul Ploscaru Constantin, având în mână un bisturiu, i-a produs victimei o plagă în regiunea cervicală antero-laterală stânga, cauzându-i secțiunea mușchiului sterno-cleido-mastoidian și leziune jugulară externă”.

În urma agresiunii, persoana vătămată a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență, iar leziunile suferite necesită pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri.

Investigațiile au fost făcute cu sprijinul ofițerilor de poliție de la Poliția Județeană Vâlcea – Serviciul de Investigații Criminale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Medicul Constantin Ploscaru, chirurg la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea, este cercetat penal după ce, sâmbătă, a atacat cu un bisturiu un alt chirurg în incinta unității sanitare, declarau corespondentului MEDIAFAX surse judiciare.

Conform surselor citate, între cei doi medici a izbucnit un conflict ca urmare a unor neînțelegeri mai vechi, iar chirurgul Constantin Ploscaru și-a atacat colegul chiar în sala de operație. Bisturiul cu care chirurgul Constantin Ploscaru l-a atacat pe colegul său a trecut pe lângă artera carotidă, rănindu-l pe acesta.

Medicul chirurg Constantin Ploscaru a fost membru PRM și a candidat în alegerile parlamentare din 2012 din partea acestei formațiuni, sub sloganul „Tai în carne vie corupția și minciuna”.

Potrivit blogului său de campanie din 2012, Constantin Ploscaru a candidat pe listele PRM pentru un loc în Camera Deputaților. Sloganurile sale de campanie au fost „Eu tai în carne vie corupția și minciuna” și „Vreau să fiu un medic pentru Sănătatea Economică și Morală a Vâlcii!”.

Tot pe blogul său de campanie, medicul și-a făcut și o scurtă prezentare, afirmând că este „creștin-ortodox convins”. „Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți”, scria medicul despre convingerile sale.

„Părinții mei au fost oameni simpli, cu frică de Dumnezeu, ce au avut doi copii – eu medic și fratele meu preot. Am urmat primele opt clase în satul natal, iar în anul 1971 am absolvit liceul teoretic Vedea, Argeș, profil real, aici luând decizia de a urma o profesie medicală. în care m-am dedicat exclusiv omului și nevoilor sale cotidiene, fiind sensibil la orice adiere în viața sufletească a semenilor”, se arăta în prezentarea pe care și-a făcut-o în 2012 candidatul PRM.

Acesta explica faptul că a ajuns în politică, să candideze din partea partidului lui Corneliu Vadim Tudor, pentru a-și ajuta concetățenii și afirma că a respins alte oferte, precum cele din partea PPDD, care l-au „scârbit iremediabil” solicitându-i bani pentru a ajunge pe liste. „M-au scârbit iremediabil, condiționându-mi înscrierea pe liste de cotizarea cu o sumă imensă, de 25.000 de euro, faptă reprobabilă ce m-a dezamăgit profund, și m-au dezgustat, pentru că nu suport escrocii, impostura, banditismul și lipsa de caracter, a unora ce nu au nici 10% din pregătirea mea, practic niște pigmei ordinari și declasați impostori”, scria medicul.

În alegerile din 2012, Constantin Ploscaru s-a situat pe penultimul loc în colegiul din Vâlcea în care a candidat, obținând doar 523 de voturi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”